Araçta kendini savunma malzemesi

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Garip bir başlık oldu farkındayım ama özellikle büyük şehirlerde trafikte dengesiz ve arıza tiplerle karşılaşma olasılığı oldukça yüksek. Bu tarz bir durumda, kendini savunmak için ''haydar'' haricinde suç teşkil etmeyen ne tür malzemeler bulundurulabilir ?
Örneğin polislerinde kullandığı uzayan metal/kauçuk çubuk gibi..

Garip bir başlık oldu farkındayım ama özellikle büyük şehirlerde trafikte dengesiz ve arıza tiplerle karşılaşma olasılığı oldukça yüksek. Bu tarz bir durumda, kendini savunmak için ''haydar'' haricinde suç teşkil etmeyen ne tür malzemeler bulundurulabilir ?

Allah(cc) karşılaştırmasın diyeyim…

Hakli olup olmamak onemli degil

Etraf psikopat dolu adamlarin akli dengesi yerinde degil pardon agam pasam de gec

haydar sprey ivir zivira gerek yok milletde silah dolu cekip vurur

Sac trasi belli olan kisilerden ozellikle uzak durun

Ortalikta dolasan soysuzlar bicaklar 3-5 ay belki yatar cikar alismislar 50-60. Sabika kaydi ile hayatlarna devam ederler

İtin etrafindan dolasirim bulasmam

Hak hukuk adalet var diyip guvenmeyin

Alkollu arac kullanip nice masumlari öldürdüler ne kadar ceza aldilar ?

Etraf psikopat dolu adamlarin akli dengesi yerinde degil pardon agam pasam de gec

Ortalikta dolasan soysuzlar bicaklar 3-5 ay belki yatar cikar alismislar 50-60. Sabika kaydi ile hayatlarna devam ederler

Alkollu arac kullanip nice masumlari öldürdüler ne kadar ceza aldil

Hocam uzayan dediğin teleskobik jop sıkıntılı polisler elinden alır.Tek çare sabırlı olmak olaydan kaçmak
Hocam polisler gibi elde ya da belde taşımak değilde hani son çare olarak aracta dursa dedim. Biraz araştırdım evet ruhsat vs gibi birşeyler gerekiyormuş .

Alkollu arac kullanip nice masumlari öldürdüler ne kadar ceza aldilar ?
Adalet konusundaki görüşlerinizde çok haklısınız. Öyle birşey ki; ne kadar çok suçun ve sabıka kaydın varsa adalet (!) sana o kadar müsamahali davranıyor. Suc'a meyilli kişi, suç'a itilen çocuk vs gibi yaklaşımları var. Anlamak mümkün değil.
Diğer yandan kavgadan kaçınmaya çalışmak bazen karsi tarafı aptalca bir cesarete sevkedebiliyor. Belli bir noktada kaçınmak sozkonusu olmadigi durumlar icin boyle bir başlık açmıştım.
Allah bütün şerli mahlukları bizden uzak etsin.

en güzeli araçtan inmemek kapıları kitleyip videoya çekmek sanırım.sonrada sigortaya başvurmak araca bir hasar verdilerse şayet

Telefon.

Videoya çekip bu tip olayları paylaşan sosyal medya hesaplarına atarsanız viral oluyor ve bulup cezayı kesiyorlar (yine de ayrıca emniyete de göndermekte fayda var).

Zaten araçtan inme, yol kesme vs. cezaları çok yüklü miktarlar olacak yakında. Böylelikle bunların hiçbirine gerek kalmaz umarım...

Trafikte kimseyle münakaşa etmeyin hocam haklı olsanız bile bırakın gitsin uğraşmaya değmez. ben bagaj altında sallama taşıyorum. yakalanırsa sıkıntı ama kendi can güvenliğimi sağlamak zorundayım. kolunu bacağını sevmeyen varsa gelsin sıkıntı yok :)

size tavsiyem koltuk altı çekmecesinde biber gazı veya keskin ama küçük bir çakı taşımanız. sadece gerekli olduğu anda kullanırsınız. arabadan inmeyip gitmekte bir çözüm yolu. bazıları belasını ararcasına peşinizi bırakmıyor işte o zaman gerekeni yapmalısınız :D

Trafikte kimseyle münakaşa etmeyin hocam haklı olsanız bile bırakın gitsin uğraşmaya değmez. ben bagaj altında sallama taşıyorum. yakalanırsa sıkıntı ama kendi can güvenliğimi sağlamak zorundayım. kolunu bacağını sevmeyen varsa gelsin sıkıntı yok :)

size tavsiyem koltuk altı çekmecesinde biber gazı veya keskin ama küçük bir çakı taşımanız. sadece gerekli olduğu anda kullanırsınız. arabadan inmeyip gitmekte bir çözüm yolu. bazıları belasını ararcasına peşinizi bırakmıyor işte o zaman gerekeni yapmalısınız :D
Hocam bıçak işi sıkıntı. Ben olayın daha cok telafi edilebilir ve caydırıcılık tarafındayım.

en güzeli araçtan inmemek kapıları kitleyip videoya çekmek sanırım.sonrada sigortaya başvurmak araca bir hasar verdilerse şayet
Çok iyi dediniz. Belki de en doğrusu bu. Ama düşünsenize yanınızda eşiniz, kız arkadaşınız ya da çocuğunuz vs. var. Dışarıda da kapıları zorlayan, böğürüp hönküren bir hayvan var. Sizin kapıları kilitleyip içeride ezik şekilde oturmanız demek, onların sizin yanınızda kendilerini bir daha asla güvende hissetmemelerine ve size olan saygılarını sonsuza dek yitirmelerine sebep olmaz mi?
Ben mi yanlış düşünüyorum ?

Son düzenleme:
Hocam eskiden bir racon vardı millette bi delikanlılık vardı yanında ailesi çoluğu çocuğu varsa kimse üstelemezdi artık öyle değil kimse ailesinin çocuğunun yanında onurunun kırılmasını hazmedemez yine de böyle durumlara karşı biber gazı ya da haydar dediğimiz bir şey bulunması gerekiyor bence. Eğer iradeniz güçlüyse tartışmaya girmiyorsanız da bulunması lazım sonra yine tartışmadan uzak duralım tabi ki.
İkincisi eskiden ayda 2 defa huzur uygulaması yapılırken artık haftada 2 yapılıyor gerçekten çeteleşmiş yukarda saç traşı malum dedikleri şahıslar çoğaldı bi raconları da olmadığı için mümkün mertebe kontaktan uzak durmak en iyisi.
Üçüncüsü başlık muhteşem olmuş :D

brnde biber gazı var koltuk altı çekmecesinde 1 yıldır öylece duruyor
Bende 2013 te arabayı alınca alıp atmıştım malum çekmeceye.. Sizden okuyunca aklıma geldi, onca sene kullanmak nasip olmadı bozulmuşmudur ki? çürük biber gazı :)

Geri