Sabah ilk çalıştırmada motor ışığı yanıp sönmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpercck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpercck

Üye
İsim
Alper
Merhaba Arkadaşlar. 2016 Golf 1.2 TSI aracım. Sabahları ilk çalıştırmada rolantide çalışırken motor ışığı yanıp söndürmeye başlıyor bu bir 15 sn sürüyor bu sırada start stop hatası veriyor ve 20 sn içinde bu uyarılar gidiyor. Daha sonra gün içinde aracı tekrar çalıştırdığımda bir uyarı vermiyor. Bu durum ertesi sabah tekrar ediyor, neredeyse bir süredir her sabah ilk çalıştırmada bu uyarıyı görmeye başladım.

Aracım 136 bin Km'de geçen sene triger ve bujiler dahil ağır bakımı 120 binde yapıldı. Ben ilk aküden diye düşündüm aküm gerçekten düşükmüş bir hafta önce akümü aynı marka model Varta N70 ile değiştirdim ama halen ilk çalıştırmada aynı uyarıyı alıyorum.

Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Sorunun videosu aşağıdaki linkte mevcuttur.

https://streamable.com/da7gw2

Merhaba Arkadaşlar. 2016 Golf 1.2 TSI aracım. Sabahları ilk çalıştırmada rolantide çalışırken motor ışığı yanıp söndürmeye başlıyor bu bir 15 sn sürüyor bu sırada start stop hatası veriyor ve 20 sn içinde bu uyarılar gidiyor. Daha sonra gün içinde aracı tekrar çalıştırdığımda bir uyarı vermiyor. Bu durum ertesi sabah tekrar ediyor, neredeyse bir süredir her sabah ilk çalıştırmada bu uyarıyı görmeye başladım.

Aracım 136 bin Km'de geçen sene triger ve bujiler dahil ağır bakımı 120 binde yapıldı. Ben ilk aküden diye düşündüm aküm gerçekten düşükmüş bir hafta önce akümü aynı marka model Varta N70 ile değiştirdim ama halen ilk çalıştırmada aynı uyarıyı alıyorum.

Chat gpt ye sordum bobinler olabilir dedi ne zaman değiştirdiniz

Upvote 0
Araç bilgisayara bağlanıp arıza koduna göre hareket edilmeli,

Upvote 0
Bakımları sürekli yetkili serviste yaptırıyorum. Bu parça periyodik bakımlarda yok sanırım. Bugüne kadar bobinler hiç değişmedi.
Obd ile bağlanıp ateşleme sistemini kontrol edin. Muhtemelen sorun tek silindirdedir. Eski arabamda yaşamıştım bı silindirin ateşleme sorunluydu. Traktör gibi çalışıyordu aynen sizinki gibi

Upvote 0

Daha önce de bu tarz bir arıza paylaşılmıştı sorun yakıt deposundaki kanister valften olduğu söylenmişti
Araçta çekiş düşüklüğü bariz diğer bir belirti

Upvote 0

Geri