Triger yağ terlemesi ve araç sesi değişimi

bahadrboz

Yeni Üye
İsim
Bahadır
Merhabalar,

Aracım 1.2 tsi. Geçen sene yetkili serviste triger değişimi oldu. O zamandan beri araç sesinde artış var. Eskiden kabin içinde hiç ses duyulmazdı. Ve sesin triger tarafından geldiğini düşünüyorum.

Bir de şu an araçta 0.7 litre civarı yağ eksiltmesi oldu. Bakıma 1000 km kadar var. Kontrol ettiğimde triger tarafında bir terleme gördüm. Fotoğrafları da ekledim. Acaba eksantrik zamanlayıcı (vanos) kısmından bir kaçırma mı var diye düşündüm.

Bu sorunları yaşamış biri varsa cevap verebilirse çok memnun olurum.

Teşekkürler.IMG_6630.jpegIMG_6625.jpeg

Merhabalar,

Aracım 1.2 tsi. Geçen sene yetkili serviste triger değişimi oldu. O zamandan beri araç sesinde artış var. Eskiden kabin içinde hiç ses duyulmazdı. Ve sesin triger tarafından geldiğini düşünüyorum.

Bir de şu an araçta 0.7 litre civarı yağ eksiltmesi oldu. Bakıma 1000 km kadar var. Kontrol ettiğimde triger tarafında bir terleme gördüm. Fotoğrafları da ekledim. Acaba eksantrik zamanlayıcı (vanos) kısmından bir kaçırma mı var diye düşündüm.

Bu sorunları yaşamış biri varsa cevap verebilirse çok memnun olurum.

Teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 84590Ekli dosyayı görüntüle 84591
Yapılan işin 2 yıl garantisi var getir tekrar yaparlar

Upvote 0
geçmiş olsun hocam çözüm bulursunuz inşallah.bende haftaya triger değiştireceğim arabam 1.2 tsi 108 binde aracım şikayetim yok tedbir amaçlı değişim olacak devirdaim de değişir diye düşündüm ustam senin araçta devir daim ve triger ayrı üniteler birbirinden bağıumsız şayet su eksiltme yoksa hiç dokunma dedi sizler ne dersiniz bu durum için

Upvote 0
geçmiş olsun hocam çözüm bulursunuz inşallah.bende haftaya triger değiştireceğim arabam 1.2 tsi 108 binde aracım şikayetim yok tedbir amaçlı değişim olacak devirdaim de değişir diye düşündüm ustam senin araçta devir daim ve triger ayrı üniteler birbirinden bağıumsız şayet su eksiltme yoksa hiç dokunma dedi sizler ne dersiniz bu durum için
Sızdırma var mı kontrol ettiriniz,

Devirdaim değişse de değişmese de devirdaimin ömrünü uzatmak için soğutma sıvısı antifrizini mutlaka değiştirin.

Aracınıza uyumlu olan antifriz tipi ;
G13 veya G12 Evo (dikkat G12+ uyumlu değildir).

Triger seri olarak kaliteli olanlar ContiTech (Continental) ve İNA

Aldığınız triger setinin üretim tarihinin eski olmamasına dikkat ediniz, kutunu üzerinde ve kayış üzerinde üretim tarihi yazmaktadır.

Upvote 0
Evet devirdaim araca önden bakınca sağ tarafta hocam. Şanzımanın üst kısmına denk geliyor o yüzden o tarafta bir sızıntı var mı bakıp eğer yoksa şu anlık değiştirmeyebilirsiniz. Ben trigeri serviste değiştirirken devirdaim için hiçbir şey denmedi. Servis de dışarısı gibi sorun olmadığı sürece değiştirmiyor.

Upvote 0

Geri