Golf mü Polo mu?

yasinerg

Üye
İsim
yasin
Araç
Golf 7
Arkadaşlar daha önce fiesta mı polo mu diye başlık açmıştım Polo bakıyordum almaya karar verdiğim araçta oldu gittim baktım beğendim akşamın sahibi dönmedi nasip olmadı.

Araştırırken Golf 6 denk geldi aşağıda özellikleri yazayım bana yol gösterin. :)

Aracı kayınvalidem ve eşim ortak kullanacak, yılda maksimum 5 bin km yapılır. En önemli nokta az arıza cıkarsın başımızı ağrıtmasın.

ÖzellikVolkswagen Polo 1.2 TSI Lounge (2016)Volkswagen Golf 1.4 TSI Comfortline (2011)
Fiyat800.000 TL785.000 TL
KM145.000 km125.000 km
Motor1.2 TSI 90 HP1.4 TSI 122 HP
Model Yılı20162011
Hasar Kaydı48.000 TL – 2 parça (ön arka çamurluk)11.500 TL – 6 parça yanlar boyalı
VitesOtomatikOtomatik
YakıtBenzinBenzin
Kasa TipiHatchbackHatchback
DonanımLounge (En Fullü)Comfortline
Ruhsat SahibiGaleridenSahibinden

polonun hasar kaydı, daha genç olmasına rağmen fazla kilometresi, segment farkı, golfün motor performansı gibi sebeplerle ben olsam golfe yönelirdim

Hocam asıl amacınız az arıza çıkarsın ise baktığınız araçlar her ne kadar temiz olursa olsun 10-15 yaşında oluyor ve bu yaştaki araçların illa ki farklı masrafları çıkacaktır. Örneğin basit bir parça olan aks körüğü bu yaşlardaki araçlarda yaştan dolayı yırtılabiliyor sadece bunun değişimi 4-5 bin seviyesinde. Bu ve bunun gibi birçok parçanın yaştan dolayı değişim ihtiyacı olma ihtimali var. Aracı kullanacak kişilerin de a noktasından b noktasına sorunsuz gidecek otomatik bir araç ihtiyacı var gibi duruyor. Bundan dolayı bende her ne kadar vw fanı olsam da gider yüksek modelli garantisi devam eden clio gibi bir araç alırdım.

Yılda 5bin km yapsam atmosferik Toyota alıp yağını suyunu koyar devam ederdim. Bu araçlar bakım isteyen narin araçlar parçaları da pahalı.

Arkadaşlar daha önce fiesta mı polo mu diye başlık açmıştım Polo bakıyordum almaya karar verdiğim araçta oldu gittim baktım beğendim akşamın sahibi dönmedi nasip olmadı.

Araştırırken Golf 6 denk geldi aşağıda özellikleri yazayım bana yol gösterin. :)

Aracı kayınvalidem ve eşim ortak kullanacak, yılda maksimum 5 bin km yapılır. En önemli nokta az arıza cıkarsın başımızı ağrıtmasın.

ÖzellikVolkswagen Polo 1.2 TSI Lounge (2016)Volkswagen Golf 1.4 TSI Comfortline (2011)
KM145.000 km125.000 km
Model Yılı20162011
Hasar Kaydı48.000 TL – 2 parça (ön arka çamurluk)11.500 TL – 6 parça yanlar boyalı
VitesOtomatikOtomatik
YakıtBenzinBenzin
Kendi görüşümdür her zaman max 120km araç almışımdır kaputun tavanın Orjinal değişensiz boyasız olmasına dikkat etmişimdir motor kısmı ön tarafta diye önden kazası olmayan araç almışımdır hep öyle de tavsiye ederim hiç sorun yaşamadım. Birde Hocam 80bin km de 2012 model hatasız otomatik 1.4 comfort Polo düşünürmüsün

Son düzenleme:
Corolla civic falan varsa bunlara bakılabilir hocam yaşı büyük ama masraf çıkarmayacak araç istiyorsan. Diğer taraftan fiyatlarını bilmemekle birlikte daha genç ve düşük km clio falan varsa ona da yönelinebilir gibi geldi bana. Bu araçlar illaki masraf çıkartır şimdiden dsg göz kırpıyor sanki :)

KM145.000 km125.000 km
Model Yılı20162011
VitesOtomatikOtomatik
YakıtBenzinBenzin

GOLF

Hocam 80bin km de 2012 model hatasız otomatik 1.4 comfort Polo düşünürmüsün
Aslında tam ihtiyaca yönelik bir tavsiye olmuş.
Anne ve eş rahat kullanır boyutlarından dolayı, atmosferik motor bu sayede turbo revizyonu vb masraf çıkarma ihtimali de yok. Bazı 1.2 tsi motorlarda kronikleşen yağ eksiltme problemini de düşününce atmosferik motor daha güvenli liman gibi göründü gözüme.
85 beygir 137 nm tork o boyutta ve ağırlıkta bir araca gayet yeterli performans sunar diye düşünüyorum. (beygir ve tork doğru mu yazdım bilmiyorum)

Bu ikisi arasında polo daha mantıklı geliyor bana. Golf 2011 model ne kadar az km, ne kadar temiz binilmiş olsada yaşı gitmiş artık. Yaş dolayısıyla ister istemez masraf açmaya başlayacak.

Eğer yılda max 5bin km yapılacksa bence hiç paranızı bunlara harcamayın. Yılda 5bin km demek araçta neredeyse doğru düzgün vakit geçirilmeyecek demek. Daha uygun fiyatlara 2017 ve üstü hatta biraz araştırmayla 2020 araç bile bulunabilir. Clio olur, fabia olur, leon olur. Toyota olur vs.

Eğer ailenin birincil aracı olmayacaksa, gösterişi değil bütçeyi düşünün derim.

KM145.000 km125.000 km
Model Yılı20162011
VitesOtomatikOtomatik
YakıtBenzinBenzin
Bence Polo daha mantıklı bir seçim olacaktır.

1.2TSI; Golf 6 da gelen 1.4TSI dan daha yeni nesil bir motor, üstelik Polo 2016 olmasından dolayı MQB platform olmasa dahi elektronik donanım makyajla beraber MQB platformdaki elektronik donanım ile güncellendi, günümüze daha yakın bir teknolojisi var. Km her zaman motorun daha sağlıklı olduğunu göstermez, kaldı ki çok bir fark yok zaten aralarında.

Dip not: yukarıdaki hocamın dediğine katılıyorum, yaklaşık 800-850 bandına otomatik 1.0TCe Clio 5 alabilirsiniz, üstelik 100.000km nin çok altında araçlar bulabilirsiniz, daha yeni araç, cvt den dolayı şehir içi de sorunsuz kullanılabilir, kavrama maliyeti çıkmaz.

Geri