1.6 TDI CLH Baskı, Volan Marka Önerisi

iamtortue

Üye
İsim
Ayhan
Araç
Golf 7
Merhaba
İnternette çok kez araştırdım LUK ve SACHS markasını öneriyorlar ancak ikisinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları nelerdir? Bugün bu parçaları ve triger setini satın alacağım. Satın alıp deneyimlerini aktaran arkadaşlar olursa sevinirim.

Bir de şunu sormak istiyorum;

2. viteste veya 3. viteste yokuş aşağı gazı bırakınca küt diye ses geliyor devir saati dalgalanıyor.

Bir diğer problem;

Düz yolda gaz verip bıraktığımda araç silkeliyor yani öne yığılıyor bunların sebepleri nelerdir?

iki markada güzel dsg şanzımanlarda luk çıkıyor sadece. manuellerde dediğiniz gibi sachs ve luk çıkıyor luk daha kaliteli onu tavsiye ederim.

küt diye ses gelmesi yığılması yüksek ihtimalle şanzıman alt üst kullaklardan kaynaklıdır. benim aracımda da alt üst kulakların değişmesi lazım bazen yığılma yapıyor. kavrama volan değişirken söktüğümüzde gördüm kötü durumdaydı.

Upvote 0
iki markada güzel dsg şanzımanlarda luk çıkıyor sadece. manuellerde dediğiniz gibi sachs ve luk çıkıyor luk daha kaliteli onu tavsiye ederim.

küt diye ses gelmesi yığılması yüksek ihtimalle şanzıman alt üst kullaklardan kaynaklıdır. benim aracımda da alt üst kulakların değişmesi lazım bazen yığılma yapıyor. kavrama volan değişirken söktüğümüzde gördüm kötü durumdaydı.

Hocam bir de şanzımanın salıncağı gibi bir parça var genelde o bahsettiğiniz sesler kulaktan ziyade alttaki şanzımanın salıncak gibi olan parçasından kaynaklanıyor. Hatta o vuruntu gibi titreşimlere sebep olması, kavramaya yorulan problemlerin bile sebebi çıkabiliyor bazen

Upvote 0
Hocam bir de şanzımanın salıncağı gibi bir parça var genelde o bahsettiğiniz sesler kulaktan ziyade alttaki şanzımanın salıncak gibi olan parçasından kaynaklanıyor. Hatta o vuruntu gibi titreşimlere sebep olması, kavramaya yorulan problemlerin bile sebebi çıkabiliyor bazen
sağlam bir şanzımancı bakarsa şıp diye çözer burda biz ne söylesekte olmayacak hocam. bazen aha kesin bundan geliyor bu ses dediğimiz şeyler bambaşka şeylerden kaynaklı olabiliyor misal kendi aracımdan örnek vericek olursam.

sağ önden 1900-2200 devir arası bi zarıltı sesi geliyor ama öyle böyle değil elimizle trimlere bastırıyoruz bi türlü sesi bulamadık. en son youtube da bi video çıktı sorunun aracın sağ altından geçen yakıt hattından kaynaklı olduğunu öğrendim reset garajda alt üst izalasyon yaptırdım ses kesildi. yani kapı kartonunu direk bakalitleri boşuna sökmüş oldum. sorun bambaşka bişeyden kaynaklıymış

Upvote 0

SACHS marka baskı balata aldım. Görebildiğimiz kadarıyla alt kulakta çatlaklar var. Bakalım gelişmeleri yazacağım buraya.

Upvote 0
Volant'ı torna ile kurtarabiliriz dediler. Baskı fotoğrafta diş var gibi gözüküyor ama ayna gibi yansıma yapıyor araç yolda kalsa yeriymiş.

1749678292171.png1749678329164.png1749678371983.png

Upvote 0

Geri