1.5 TSI ACT DSG Vitesi Boşa Atma

mitatsolmaz

Yeni Üye
İsim
Mitat
Araç
1.5 tsi comfortline
Abiler merhaba yolda giderken gaza basmadığımız anlarda araç rolantiye gelip süzülerek gidiyor fren veya gaz basınca tekrar vitese takıp devam ediyor bunun şanzımana bi zararı olurmu ? Çünkü sürekli N ye alıp D ye atmak gibi birşey yapıyor gibi geldi bana. Ayağımı gazdan çekip frene basıcağım anda bile hemen boşa atıyor frene basınca tekrar vitese bu sıkıntı olur gibi geldi bana biraz

Yelken modu . Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Serbest mod, gazdan ayağını çektiğinde motorun şanzımandan ayrılarak boşa alınmasıdır. Bu durumda araç motor freni kullanmadan süzülmeye devam eder. Özellikle yokuş aşağı veya düz yolda yakıt tüketimini azaltmak için tasarlanmıştır.
  • DSG şanzımanlı araçlarda aktif olur.
  • Sürüş profili "Eco" moddaysa ya da gaz pedalından ayağını çektiğinde otomatik devreye girer.
  • Şanzıman boşa geçer (ekran genellikle “N” ya da “Serbest” yazar).
  • Araba kendi kinetik enerjisiyle süzülür, motor düşük devirde çalışmaya devam eder.

• Yakıt tasarrufu sağlar: Özellikle uzun yokuşlarda ve şehir dışı düz yollarda etkili.
  • Sürüş konforunu artırır: Motor freni olmadığı için daha akıcı süzülme sağlar.

Genel olarak hayır, ama şu noktalar önemli:
  1. Motor freni devre dışı: Yokuş aşağı inerken frenlere daha fazla yük binebilir. Frenleri fazla ısıtmak risklidir.
  2. Ani müdahale ihtiyacı: Şanzıman boştaysa, ani hızlanma gerektiğinde gecikmeli tepki olabilir (özellikle eski DSG’lerde).
  3. Fren balataları daha çabuk aşınabilir çünkü motor freninden faydalanmazsın.
  4. Sürücü alışkanlığı önemli: Serbest modda olduğunu fark etmeden “motor freniyle” yavaşladığını zannedersen riskli olabilir.

• Şehir dışında, düz ve yokuş aşağı yollarda kullanımı mantıklı.
  • Ama dik yokuşlarda ve hızlı tepkilerin gerektiği trafikte devre dışı bırakmak (Eco mod yerine Normal veya Sport kullanmak) daha güvenli olur.

Mühendisler bunu bu şekilde dizayn etmiş, burada herhangi birinin zararı olur demesinin bir anlamı olmayacaktır.

Serbest mod, gazdan ayağını çektiğinde motorun şanzımandan ayrılarak boşa alınmasıdır. Bu durumda araç motor freni kullanmadan süzülmeye devam eder. Özellikle yokuş aşağı veya düz yolda yakıt tüketimini azaltmak için tasarlanmıştır.
  • DSG şanzımanlı araçlarda aktif olur.
  • Sürüş profili "Eco" moddaysa ya da gaz pedalından ayağını çektiğinde otomatik devreye girer.
  • Şanzıman boşa geçer (ekran genellikle “N” ya da “Serbest” yazar).
  • Araba kendi kinetik enerjisiyle süzülür, motor düşük devirde çalışmaya devam eder.

• Yakıt tasarrufu sağlar: Özellikle uzun yokuşlarda ve şehir dışı düz yollarda etkili.
  • Sürüş konforunu artırır: Motor freni olmadığı için daha akıcı süzülme sağlar.

Genel olarak hayır, ama şu noktalar önemli:
  1. Motor freni devre dışı: Yokuş aşağı inerken frenlere daha fazla yük binebilir. Frenleri fazla ısıtmak risklidir.
  2. Ani müdahale ihtiyacı: Şanzıman boştaysa, ani hızlanma gerektiğinde gecikmeli tepki olabilir (özellikle eski DSG’lerde).
  3. Fren balataları daha çabuk aşınabilir çünkü motor freninden faydalanmazsın.
  4. Sürücü alışkanlığı önemli: Serbest modda olduğunu fark etmeden “motor freniyle” yavaşladığını zannedersen riskli olabilir.

• Şehir dışında, düz ve yokuş aşağı yollarda kullanımı mantıklı.
  • Ama dik yokuşlarda ve hızlı tepkilerin gerektiği trafikte devre dışı bırakmak (Eco mod yerine Normal veya Sport kullanmak) daha güvenli olur.
Benim araba da mod yok 2020 golf sadece dsg de S ye alabiliyoruz diye biliyorum. Araba yeni olduğu için tam bilmiyorum varmı nasıl aktif edebiliyoruz normal veya comfort modunu

Geri