Kaza yaptım fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sergen38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sergen38

Üye
İsim
ömer
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Aracım golf 7 midline plus ama 7.5 R dönüşüm yaptırmistim. Yetkili servise çektirdim ama aracımda çift çıkış egzoz sistemi var normal golf 7 tamponu uymaz bu durumda ne yapmamız lazım? Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ayrica Sebring jant vardı sol arka jant lastik iptal bu durumda servis bunu karşılamaz sanırım çünkü kaskoya isletmedik midline plus jantimi takılır? Tecrübeli arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum

Ekli dosyalar

• 20250608_101714.jpg
    20250608_101714.jpg
    479.9 KB · Görüntüleme: 93
  • 20250608_101659.jpg
    20250608_101659.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 86
  • 20250608_090846.jpg
    20250608_090846.jpg
    159.1 KB · Görüntüleme: 87
  • 20250608_085329.jpg
    20250608_085329.jpg
    143.9 KB · Görüntüleme: 85

Geçmiş olsun.Birkaç kez izledim çarpan karaktersiz sizin şeride en az yarım metre girmiş.Görünüde var masraf hariç tazminat bile olmalı adam öldürmeye teşebbüs var resmen.Araba bir şekilde yapılır geçmiş olsun tekrardan.

Upvote 0

Hocam büyük geçmiş olsun. Allah kolaylık versin bu süreçte. Yani kamera kaydını izledikten sonra ne diyeceğimi şaşırdım. Özellikle şu son 2 yılda trafikte öylesine sürücülerle karşılaşır olduk ki, yapılan manevra ve hareketlere akıl sır ermiyor.

Kaskoya işli olmayınca fabrikasyon ne ise o takılıyor diye biliyorum. Egzoz ucu bence de kesilir sırf orjinal tampon takılabilsin diye.

Upvote 0
Geçmiş olsun.Birkaç kez izledim çarpan karaktersiz sizin şeride en az yarım metre girmiş.Görünüde var masraf hariç tazminat bile olmalı adam öldürmeye teşebbüs var resmen.Araba bir şekilde yapılır geçmiş olsun tekrardan.

Hocam yarım metre falan degil !!

Aracın tamamıyla bölünmemiş yolda karşı şeridin tamamını işgal ediyor. (1,7 metre ihlal var)

Screenshot_2025-06-09-00-39-39-772_com.android.chrome.jpg

Son düzenleme:
Upvote 0
Geçmiş olsun size bir şey olmamış çok şükür

Tampon namına bir şey söyleyemiyorum ancak, İşli olmasa bile kaynak göstererek janttan tedarik ettirebilirsiniz. Bu jantlar adet olarak da satılıyor yeter ki jantın tedarikçisini bilin yeterli. Jantın ödeneği atıyorum servis lyon jant 13.000 adet emsal 3500 lastik 16.500 ödenek çıkarıyor, O bütçeyi aşarsa cepten karşılamak kaydıyla belirtilen limitle faturalı şekilde jantın tedarikçisi (atıyorum kormetel lastikpark veya direk arıcıoğlu grup) kaynağıyla jantın ve lastiğin tedariği sağlanıp takabilirler.

Tampon için bir şey diyemiyorum ne yazık ki ancak orijinali neyse o takılır. Egzoz uçları için oluşturulan dirseklere kesilerekten normal tamponu rahatlıkla takarlar 30 saniyelik iş o uçları yok etmek(dirsekleri kesmek)

İstanbulda olsaydınız eğer aracınız kazadan önce nasılsa onarım sonrası aynı bodykit jant vs haliyle çıkartmanız(dönüşümlü şekilde hasar onarım yapılması) konusunda epey bir yardımım dokunurdu ama kayseridesiniz sanırım.

Geçmiş olsun hocam tekrardan
Sağolun Allah razı olsun. Jantlar orijinal sebring bir tanesi kullanılamaz durumda servis nasıl bir tavır sergileyecek bilmiyorum cevap veren herkese teşekkürler Allah kimseye kaza bela vermesin

Upvote 0
Sağolun Allah razı olsun. Jantlar orijinal sebring bir tanesi kullanılamaz durumda servis nasıl bir tavır sergileyecek bilmiyorum cevap veren herkese teşekkürler Allah kimseye kaza bela vermesin
Orijinalse çok yüksek bir ihtimalle takılır hocam sevindim sizin adınıza

Upvote 0
2-3 saat önce antalya

Bu da ayrı bi hıyar .

Aynaya baksan millet belki yaşardı

Allah rahmet eylesin fakat tünele yaklasmissin be mübarek biraz yavaşla tünel içinde de kaza olabilirdi motorcu arkadaşlar gidip oraya dalabilirdi. Öbürüne diyecek söz yok saten

Upvote 0
Kasko policesinde araç için midline plus yazıyor diye standart 15 inç jantlar takılmaz mi?
Kardeş geçmiş olsun kesin net bilgi vereyim aracına yaptığın değişiklikleri kasko ya isletmediysen, aracın ne ise o parçaların orijinalini verirler yaptırdıklarıni isletmen gerekiyordu aynısını almak icin

Upvote 0
Kasko policesinde araç için midline plus yazıyor diye standart 15 inç jantlar takılmaz mi?
Doğuşta bilmiyorum ancak şahıs bayilerinde (erel,uzay,avek vs vs) bu işlem yapılıyor . @golfcu91 hocamın bilgilendirmesine ek bir bilgi olarak; eğer işletmiş olsaydınız arada çıkan fiyat farkı sizi ilgilendirmezdi ancak, işletmediğiniz için aradaki farkı cebinizden karşılamak durumundasınız. Sonuçta 3 jant 17" bir jant 15" şeklinde araç teslim etmeyeceklerdir. 15" jantın bedeli belirlenir tedarik edilemezse bile jantın ödeneği tarafınıza yapılır siz sipariş geçersiniz. Ben 2 yıl önce başımızdan geçen takipçisi olduğum bir konudan bahsedeyim ;

2019 senesinde dayımın satın aldığı 2015 model 1.2 tsi aracında satın alındığında allstar paketinin jantı mevcuttu cnc tasarımlı olan. İşli falan değildi ek donanım kaydı yok aracın. 2023 Senesinde gece vardiyası çıkışında yol ayrımı kaldırımı/refüjüne çıktı lastik yarıldı jantta kozmetik hasar vardı ve amortisör yamuldu direksiyon kutusu salıncak vs mekanik birkaç işlem daha vardı. Yetkili servis özön'de 57.000tl faturayla aracı teslim aldı kaskodan yapıldı işlemler. Hiçbir fark talebi olmadı servisin bu arada bi aracı bırakma aşamasında bi onay aşamasında bir de teslimattan 1 gün önce arandı kendisi. Hepsi bu kadar

Not: Yine de danışmanızı tavsiye ederim. Bayiden bayiye temsilciden temsilciye gösterilecek töleransa göre işlem yapılacaktır. Mümkünse şahıs bayilerini tercih edin.

Upvote 0
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun .
Sonradan yapılan parçalar kasko firmasına eklenmediyse kasko firması karşılamaz.
Burada şu yola gidebilirsiniz. Eksperle görüşerek orjinal parça fiyatı neyse onu ödemesini isteyebilir ve aradaki farkı cebinizden vererek ekleyerek r donanım parçalarını alabilirsiniz.
Ancak bu durumda tamamen firmanın insiyatifindedir . Yani size ben parçayı takarım bu şekilde veririm bu işle uğraşmam da diyebilir

Upvote 0
Hocam yarım metre falan degil !!

Aracın tamamıyla bölünmemiş yolda karşı şeridin tamamını işgal ediyor. (1,7 metre ihlal var)

Ekli dosyayı görüntüle 84513
Evet hocam bu görüntü daha net resmen şeridi tamamen işgal etmiş.@sergen38 sağa kaçıp kurtarmaya çalışsa düşük banket ağaçlar şarampol var belki nereye gideceği belli değil arabanın.Görüntülerden inşallah bir sonuç çıkar.

Upvote 0
Çok geçmiş olsun…

Aracın üstündeki parçaları kaskoya yazdırmadıysan hiçbirisini ödemez orijinal ekipman takılı olmadığı için onu da ödemez…

Servisteki danışmanla sürekli irtibat halinde ol onlar sana zaten neyi ödeyip neyi ödemeyeceğini söyler ödemediklerini dışarıdan hızlı bir şekilde temin edersin onlara verirsin onlar takar…

Onlardan haber bekleme bayramdan sonra git oraya konuş baktır anlatabiliyor muyum…

Upvote 0

Geri