Kaza yaptım fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sergen38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sergen38

Üye
İsim
ömer
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Aracım golf 7 midline plus ama 7.5 R dönüşüm yaptırmistim. Yetkili servise çektirdim ama aracımda çift çıkış egzoz sistemi var normal golf 7 tamponu uymaz bu durumda ne yapmamız lazım? Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ayrica Sebring jant vardı sol arka jant lastik iptal bu durumda servis bunu karşılamaz sanırım çünkü kaskoya isletmedik midline plus jantimi takılır? Tecrübeli arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum

Ekli dosyalar

• 20250608_101714.jpg
    20250608_101714.jpg
    479.9 KB · Görüntüleme: 93
  • 20250608_101659.jpg
    20250608_101659.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 86
  • 20250608_090846.jpg
    20250608_090846.jpg
    159.1 KB · Görüntüleme: 87
  • 20250608_085329.jpg
    20250608_085329.jpg
    143.9 KB · Görüntüleme: 85

Hayat tecrübesi olan bi arkadaş olarak ilk yorumu yapayım

Böyle dallamalar ilk kaza da baskalarının canını almadan ilk ucurumdan aşağı ucup allahın rahmetine kavuşsun. Bu kazada sizin şeridi ihlal etmeyip tam tersi öbür tarafa dogru yönelse zaten ucurumdan aşağı uçacakmış

Bana kimse serit takip/ otonom sürüş /acc çarpışma önleyici falan deyip keşke olsaydı muhabbetine girmesin (serit ihlali yapan çarpan araç icin diyorum)

Araba kullanmak CİDDİ İştir. Böyle dalga gecerek gözlerini kapatarak telefonla oynayarak va hatta uyuyarak araba kullanılmaz

Karşı tarafa gecmis olmasın.

Size gecmis olsun

Upvote 0
gecmis olsun, Allah beterinden korusun diyelim, yolami bakmiyormus karsi taraf dalmismi , goz gore gore carpmis.

Sonradan yaptiginiz islemleri faturayi ibraz edip kaskoya isletmeyince, fabrikasyon olarak uzerinde ne var ise onu takiyorlar tamirat surecinde. Ancak sizin durumda nasil olur bilmiyorum cunki normal tampon montajlanamaz diyorsunuz illa tecrubeli - bilgili bir arkadas paylasir bildiklerini

Upvote 0
Geçmiş olsun.
-Kaporta kısmı ve boyası seviste olsa iyi olur. (Arka tamponu Dışardan siz temin etseniz servis boyayıp takar mı? Sormanızda fayda var)
-jantınız orjinalmiydi? Sebring takım bulmak zor iken tek sebring bulmak baya zor olur. (Başka jant lastiğiniz varsa onu kullanabilirsiniz, tabi servis kabul ederse)
-özetle hasar kaydını azaltmak için sağdan soldan kırpmaya çalışınız.
-yada istediğiniz jantı ve tamponu takmaları için kalan farkı cepten ödemeyi teklif edebilirsiniz.
-serviste hatırı sözü geçenlerin bu tarz değişik işlemler yaptırarak masrafı kıstığına şahit olduğum için yorumum bu şekilde

Upvote 0
Geçmiş olsun hocam
Mutlaka tanıdığınız olan bir servise gidiniz ki ellerinden gelen yardımı yapabilsinler jant işine gelince orijinal olanını takarlar hocam ama tanıdığın olursa rica edersin aradaki farkı ödeyerek aynısını taktırabilirsin diye dusunuyorum

Upvote 0
Geçmiş olsun hocam
Mutlaka tanıdığınız olan bir servise gidiniz ki ellerinden gelen yardımı yapabilsinler jant işine gelince orijinal olanını takarlar hocam ama tanıdığın olursa rica edersin aradaki farkı ödeyerek aynısını taktırabilirsin diye dusunuyorum
Yetkili servise gönderdik aracı farkı verip 7.5 r tampon alma şansımız yok mu acaba jant halledilir ama tampon çift egzozdan dolayı sıkıntı uymaz bu haliyle

Upvote 0
2-3 saat önce antalya

Bu da ayrı bi hıyar .

Aynaya baksan millet belki yaşardı

Upvote 0
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Aracım golf 7 midline plus ama 7.5 R dönüşüm yaptırmistim. Yetkili servise çektirdim ama aracımda çift çıkış egzoz sistemi var normal golf 7 tamponu uymaz bu durumda ne yapmamız lazım? Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ayrica Sebring jant vardı sol arka jant lastik iptal bu durumda servis bunu karşılamaz sanırım çünkü kaskoya isletmedik midline plus jantimi takılır? Tecrübeli arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum
Hocam geçmiş olsun, benim kaskocu her kasko döneminde araçta sonradan eklenmiş aksesuar var mı diye soruyordu zannedersem kaskoya işletmediniz siz. Durum böyleyse bence yetkili servis orijinalinde ne ise onu takmakla yükümlü olur. Bazı arkadaşlar kaskodan cam değişiminde farkını vererek kameralı cam taktırmıştı servisin inisiyatifine kalmış bir durum mudur bilmiyorum ama isterseniz servis orijinalindekini takmaya çalışırsa fiyat farkını vererek r tampon taktırmayı önerebilirsiniz. Bu arada karşı taraf %100 kusurlu çıkmıştır diye düşünüyorum değer kaybı talep etmeyi atlamayın. Geçmiş olsun.

Upvote 0
2-3 saat önce antalya

Bu da ayrı bi hıyar .

Aynaya baksan millet belki yaşardı

- Kamyon döndürür gibi en sağda sağdan sola dönüyor.

- Ana yolun ortasında dönecek diye nerdeyse duruyor ağır hareket ediyor.

- Ayna kontrolü mü? O da ne????

- Döndüğü yer de sanki karşı şerittekiler dönsün diye. Emin değilim ama öyle gözüküyor.

Böyle insanlar oldukça bu memleket böyle devam edecek. Amca oğlunun arkadaşı sayesinde ehliyet alan tipler. Beş para etmezler

Upvote 0

Geçmiş olsun size bir şey olmamış çok şükür

Tampon namına bir şey söyleyemiyorum ancak, İşli olmasa bile kaynak göstererek janttan tedarik ettirebilirsiniz. Bu jantlar adet olarak da satılıyor yeter ki jantın tedarikçisini bilin yeterli. Jantın ödeneği atıyorum servis lyon jant 13.000 adet emsal 3500 lastik 16.500 ödenek çıkarıyor, O bütçeyi aşarsa cepten karşılamak kaydıyla belirtilen limitle faturalı şekilde jantın tedarikçisi (atıyorum kormetel lastikpark veya direk arıcıoğlu grup) kaynağıyla jantın ve lastiğin tedariği sağlanıp takabilirler.

Tampon için bir şey diyemiyorum ne yazık ki ancak orijinali neyse o takılır. Egzoz uçları için oluşturulan dirseklere kesilerekten normal tamponu rahatlıkla takarlar 30 saniyelik iş o uçları yok etmek(dirsekleri kesmek)

İstanbulda olsaydınız eğer aracınız kazadan önce nasılsa onarım sonrası aynı bodykit jant vs haliyle çıkartmanız(dönüşümlü şekilde hasar onarım yapılması) konusunda epey bir yardımım dokunurdu ama kayseridesiniz sanırım.

Geçmiş olsun hocam tekrardan

Upvote 0

Geri