brt3478
Yeni Üye
Herkese merhaba 10 saat sıcağın altında yoğun bayram trafiğinden 2 gün sonra bugün 35C sıcaklıkta 1 saat(90C su 90C yağ sıcaklığı sabit) sürüşten sonra aracı mecburen güneşin altına bırakmak zorunda kaldım. 1 saat sonra kontağı açtığımda soğutma suyu ikaz uyarısı verdi. sonra kendiliğinden geçti, yola çıktım 10 dakika sonra tekrar verdi, kaputu açtım suya baktım minimuma yakındı çok da azalmamış. kırmızı renkli bi iz ya da damlama göremedim. zaten daha önce bu uyarıyı vermişti ve servis 3-4 ay önce bir şey yok demişti.
bugün yukarda bahsettiğim gibi uyarı aldım. yolda kendiliğinden geçti eve geldim. 30 dk sonra falan biraz soğuyunca tekrar kontağı açtım uyarı devam ediyor ama garip bir durum vardı. soğutma suyu hala 90C de duruyor yağ ise 60Cye inmişti. benzinlikten saf su alıp uyarı gidene kadar eklemenin sakıncası var mıdır? bir de bu suyun hala 90 derecede kalmış olması garip değil mi? hava sıcak o yüzden mi acaba? sensör arızasıysa buna güvenip uzun yola çıkmakta mahsur olur mu?
son güncelleme: kapağı açtım kola kapağı açar gibi bi ses geldi, seviye biraz yükseldi ve uyarı kayboldu. takipteyim bakalım.
teşekkürler şimdiden herkese iyi bayramlar.
bugün yukarda bahsettiğim gibi uyarı aldım. yolda kendiliğinden geçti eve geldim. 30 dk sonra falan biraz soğuyunca tekrar kontağı açtım uyarı devam ediyor ama garip bir durum vardı. soğutma suyu hala 90C de duruyor yağ ise 60Cye inmişti. benzinlikten saf su alıp uyarı gidene kadar eklemenin sakıncası var mıdır? bir de bu suyun hala 90 derecede kalmış olması garip değil mi? hava sıcak o yüzden mi acaba? sensör arızasıysa buna güvenip uzun yola çıkmakta mahsur olur mu?
son güncelleme: kapağı açtım kola kapağı açar gibi bi ses geldi, seviye biraz yükseldi ve uyarı kayboldu. takipteyim bakalım.
teşekkürler şimdiden herkese iyi bayramlar.
Son düzenleme: