Golf 8 soğutma suyu uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brt3478
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brt3478

Yeni Üye
İsim
berat
Araç
golf8
Herkese merhaba 10 saat sıcağın altında yoğun bayram trafiğinden 2 gün sonra bugün 35C sıcaklıkta 1 saat(90C su 90C yağ sıcaklığı sabit) sürüşten sonra aracı mecburen güneşin altına bırakmak zorunda kaldım. 1 saat sonra kontağı açtığımda soğutma suyu ikaz uyarısı verdi. sonra kendiliğinden geçti, yola çıktım 10 dakika sonra tekrar verdi, kaputu açtım suya baktım minimuma yakındı çok da azalmamış. kırmızı renkli bi iz ya da damlama göremedim. zaten daha önce bu uyarıyı vermişti ve servis 3-4 ay önce bir şey yok demişti.

bugün yukarda bahsettiğim gibi uyarı aldım. yolda kendiliğinden geçti eve geldim. 30 dk sonra falan biraz soğuyunca tekrar kontağı açtım uyarı devam ediyor ama garip bir durum vardı. soğutma suyu hala 90C de duruyor yağ ise 60Cye inmişti. benzinlikten saf su alıp uyarı gidene kadar eklemenin sakıncası var mıdır? bir de bu suyun hala 90 derecede kalmış olması garip değil mi? hava sıcak o yüzden mi acaba? sensör arızasıysa buna güvenip uzun yola çıkmakta mahsur olur mu?

son güncelleme: kapağı açtım kola kapağı açar gibi bi ses geldi, seviye biraz yükseldi ve uyarı kayboldu. takipteyim bakalım.

teşekkürler şimdiden herkese iyi bayramlar.

Son düzenleme:

servis neden bulamadı acaba sorunu? 2021 model aracın eksiltmemesi lazım 3 ayda bir. anlam veremedim. yetkili servis de erikli su ekle diyor saf su değil. onu da anlamadım : D
Erikli su olmaz en iyisi eskişehir kalabak su almanyanın suyuna en yakını o 😂 şaka bir yana hangi motor katili servis o pet su ekle diyen söyleyin ona aracımızı yanlışlıkla götürmeyelim. Eksiltme varsa başta devirdaim sonra su tesisatı radyatör va kontrolü yapılır biz de aracımızı yazın 40 44 derece sıcaklıkta sürüyoruz bizde neden eksiltmiyor yağ eksiltmesi normalde şimdi de suya normal demeye mi başladılar

Upvote 0
Herkese merhaba 10 saat sıcağın altında yoğun bayram trafiğinden 2 gün sonra bugün 35C sıcaklıkta 1 saat(90C su 90C yağ sıcaklığı sabit) sürüşten sonra aracı mecburen güneşin altına bırakmak zorunda kaldım. 1 saat sonra kontağı açtığımda soğutma suyu ikaz uyarısı verdi. sonra kendiliğinden geçti, yola çıktım 10 dakika sonra tekrar verdi, kaputu açtım suya baktım minimuma yakındı çok da azalmamış. kırmızı renkli bi iz ya da damlama göremedim. zaten daha önce bu uyarıyı vermişti ve servis 3-4 ay önce bir şey yok demişti.

bugün yukarda bahsettiğim gibi uyarı aldım. yolda kendiliğinden geçti eve geldim. 30 dk sonra falan biraz soğuyunca tekrar kontağı açtım uyarı devam ediyor ama garip bir durum vardı. soğutma suyu hala 90C de duruyor yağ ise 60Cye inmişti. benzinlikten saf su alıp uyarı gidene kadar eklemenin sakıncası var mıdır? bir de bu suyun hala 90 derecede kalmış olması garip değil mi? hava sıcak o yüzden mi acaba? sensör arızasıysa buna güvenip uzun yola çıkmakta mahsur olur mu?

son güncelleme: kapağı açtım kola kapağı açar gibi bi ses geldi, seviye biraz yükseldi ve uyarı kayboldu. takipteyim bakalım.

teşekkürler şimdiden herkese iyi bayramlar.
Su eklemeden kullanmanız yanlış olmuş.

Mümkünse saf su, değilse herhangi bir su eklenmesi lazım.

Servise gidene kadar en azından su ekleyiniz.

Upvote 0
Uyarı gidene kadar değil..!! (motor soğukken) mümkünse tamamen soğumuşken Max. çizgisine kadar ekleme yapmalısınız, motor sıcakken kapağı açmaya kalkarsanız sistem basınç altında olduğu için basıncın etkisiyle elinizi ciddi yaralayabilirsiniz yakarsınız, bu aebebten aniden değil kapağı yavaş yavaş açarak basıncı düşürmelisniz.!!

Çeşme suyu, erikli su, nestle su falan kullanılmamalıdır, eksiltme yapar ise saf su veya G12 Evo tip antifiriz ile ilave yapılmalıdır.

Upvote 0
Su eklemeden kullanmanız yanlış olmuş.

Mümkünse saf su, değilse herhangi bir su eklenmesi lazım.

Servise gidene kadar en azından su ekleyiniz.
su seviyesi o kadar az değildi minimuma değiyordu ve hararet 90 derece sabitti takip ettim 7-8km kadar sürdüm o ara hata geçmişti.

diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. araç soğukken yarım bardak kadar saf su ilavesi yaptım(erikli değil :D) kaçak çok minimal olduğu için muhtemelen 5 ay daha götürecek ama dönüşte servise mutlaka bırakacağım.

marketteki içme suyu tavsiyesini veren de bizzat volkswagen yol yardım servisi.

Upvote 0
Uyarı gidene kadar değil..!! (motor soğukken) mümkünse tamamen soğumuşken Max. çizgisine kadar ekleme yapmalısınız, motor sıcakken kapağı açmaya kalkarsanız sistem basınç altında olduğu için basıncın etkisiyle elinizi ciddi yaralayabilirsiniz yakarsınız, bu aebebten aniden değil kapağı yavaş yavaş açarak basıncı düşürmelisniz.!!

Çeşme suyu, erikli su, nestle su falan kullanılmamalıdır, eksiltme yapar ise saf su veya G12 Evo tip antifiriz ile ilave yapılmalıdır.
çok teşekkürler hocam opetten saf su alıp ilave ettim. sonrasında 150km kadar yokuş inmeli çıkmalı zorladım bir eksilme göremedim. conta yaktı falan diye de düşündüm ama hayırlısı olsun inşallah yoktur öyle bir şey.

aynı servise değil başka servise vereceğim bu sefer diğeri bulamadı çünkü.

şu forumu açandan da sizlerden de allah razı olsun.

Upvote 0

Geri