Golf 7 – Klima Ilık Üflüyor + Su Eksiltme + Cam Buğulanması (VCDS Log Eklidir)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sparkv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    klima

sparkv

Yeni Üye
İsim
Erdinç
Araç
Golf 7 2015 Dizel Otomatik
Merhaba arkadaşlar, aracım 2015 model Golf 7 1.6 TDI DSG.

Yaşadığım sorunlar hakkında fikirlerinizi rica ediyorum. Klima sistemi tam soğukta da tam sıcakta da sadece ılık üflüyor, yani ne soğutuyor ne de yeterince ısıtıyor.

Klima açıkken ön camda sürekli buğulanma oluyor ve camın iç yüzeyinde nem birikiyor.

Paspasların üstünde zaman zaman kaygan, hafif yağlı bir sıvı oluşuyor. Ayrıca aracımda zamanla radyatör suyu eksiliyor, ancak dışarıya gözle görülür bir kaçak yok. VCDS ile bağlandığımda iki hata kodu aldım.

Flapları gözle kontrol ettim klima tuşlarıyla kalibrasyon yaptım dişliler dönüyor.

Sizce bu durum kalorifer peteği kaçağı olabilir mi? Ya da klima drenajı tıkalı olabilir mi? Klimanın hep ılık üflemesiyle bu durumlar bağlantılı olabilir mi? Benzer sorun yaşayan varsa ya da teknik bir fikri olan varsa çok sevinirim. İstanbulda bu işi çözebilecek hangi usta vardır? Şimdiden teşekkürler.c131d976-482f-435a-b925-a0e061577d4c-1_all_11790.jpg1000108145.jpg

.Paspasların üstünde zaman zaman kaygan, hafif yağlı bir sıvı oluşuyor. Ayrıca aracımda zamanla radyatör suyu eksiliyor, ancak dışarıya gözle görülür bir kaçak yok. VCDS ile bağlandığımda iki hata kodu aldım.

Sizce bu durum kalorifer peteği kaçağı olabilir mi?
Yukarıdakini okuyunca direkt olarak o aklıma geldi benim de. Kalorifer peteği tıkanmış olabilir, bağlantı noktasından aracın içine sızıyor bu yüzden.

Pejo 206 aracımda başıma gelmişti.

Aracın ilk sahibi misiniz ?
Motor suyu ne zaman komple yenilendi?
Doğru sıvıyla ve değişim prosedürüne uygun şekilde değişti mi?
Su deposunda milt silikat torbası denen şey aracınızda var mı, varsa sağlam mı, parçalanmış mı?

Ancak klimanın soğuk üflememesi ile de ilgili ek bir problem daha var gibi görünüyor. Bahsettiğiniz flaplar haricinde bir yer daha olabilir.

Başına gelenler varsa yazacaktır.

Özetle Ciddi bir sorunla karşı karşıyasınız.
Bu süreçte araçla uzun yola çıkmak çok riskli olabilir, aracı servise götürürken de dikkatli olun su komple bitip araç susuz kalmasın. Hatta çekici ile götürmek mümkünse hiç risk almadan bunu tavsiye ederim.

hocam flaplar çalışabilir ama konumunu bilmiyor. sensörü arızalanmış. yani hep ılık da kalıyor. kalibrasyon da sensör yokken olmaz maalesef.

Geri