Jant ve Lastik Değişimi Sonrası Sorunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omerg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omerg

Katılımcı Üye

İsim
omer
Araç
Golf 8 1.0 eTSI Life 2021
Merhaba. golf 8 aracımın 16 inc jantlarından kurtulup çıkma 17 valencia ve sıfır continental premiumcontact 7 taktırdım. Araç 120 lerde sağa çekiyor ve direksiyonda hafif titreme oluyor. Tüm hava basınçları eşit 36psi. Jantlarda kaynak boya vs yok. Balans yaparken makinede problem yok gözüküyordu. Önceki jant lastiğimde hicbir sorun yoktu rot ayarı bozulmuş olamaz herhalde. Sizce sorun nerede? Korkum çıkma jantta problem olması

Son düzenleme:

Balans makinesi düzgün balans yapamamış olabilir, lastikte sorun olabilir, hunter marka iyi bir makinede yol yükü verilerek balans yaptır.
Bu arada bende de var 120 sonrası titreme, lastikler bende de pc7.

Premium Contact 7 bende de var, ben de 140 civarı titremeden şikayetçiyim :)

Sağa çekme konusunda rot ayarı gerekebilir. Ama titreme konusu ya balanstan ya lastik hatasındandır. Pc7 kullanıp titreme sorunu yaşayan bu kadar çok kişi duyulması ilginç...

Bende pc7 kullanıyorum, sıfır titreşim, mükemmel lastik. Sizde balans sorunu var yüksek ihtimal.

insallah sadece balanstır

Merhaba. golf 8 aracımın 16 inc jantlarından kurtulup çıkma 17 valencia ve sıfır continental premiumcontact 7 taktırdım. Araç 120 lerde sağa çekiyor ve direksiyonda hafif titreme oluyor. Tüm hava basınçları eşit 36psi. Jantlarda kaynak boya vs yok. Balans yaparken makinede problem yok gözüküyordu. Önceki jant lastiğimde hicbir sorun yoktu rot ayarı bozulmuş olamaz herhalde. Sizce sorun nerede? Korkum çıkma jantta problem olması
aldığınız jantları kontrol ettirdiniz mi bükük olabilir hassas bi lastikçi olması lazım bazen lastikçiler jantta büküklük olsa bile önemsemiyor bundan birşey olmaz diyorlar ama öyle olmuyor işte , iş tamamen lastikçinin hassaslığına bakıyor işini güzel yapan bi lastikçide tekrar kontrol ettirin hatta hunter 9700 elite cihazı olan bi lastikçiye gidin

Aynı sorunu 16dan 18e gecince yaşadım hem titreme hem de frenleyince sağa çekme jantlara guzel bir yerde balans yaptırıp bide rot ayarını yaptır çiçek olur

aldığınız jantları kontrol ettirdiniz mi bükük olabilir hassas bi lastikçi olması lazım bazen lastikçiler jantta büküklük olsa bile önemsemiyor bundan birşey olmaz diyorlar ama öyle olmuyor işte , iş tamamen lastikçinin hassaslığına bakıyor işini güzel yapan bi lastikçide tekrar kontrol ettirin hatta hunter 9700 elite cihazı olan bi lastikçiye gidin
Jantlarda egrilik olsa balans tutmaz
Her yer düzgün rotbalans yapamıyor maalesef

Ömer geniş bilgi verecektir.
Ömer daha geniş bilgi verecektir. Jantların birinde eğrilik varmış. Melih senin yazdığın gibi Hunter ile kontrol sonrası ortaya çıkmış. Süpersiniz…

Geri