Bozuk Z rot için sürüş halinde direksiyonu seri şekilde hafifçe sağ sol sağ sol sağ sol yaptığınızda ses yapması lazım.
Park manevrasında Direksiyon sağ sol yapılırken grrrr grrr gıc gıc şeklinde gelen karakteristik bir ses oluyor. Amortismr yataklarının yapacağı türden bir ses. Ben defalarca değiştirdim amortisör yataklarını o ses azaldı ama hiç bir zaman tam kesilmedi. Artık direksiyon kutusunun normal sesi diyerek umursamıyorum.
Yokuş yukarı çıkarken (yokuş aşağı hiç yapmıyor dizde belki) hız kesici tümseklerden inişte veya benzer çukur tümseklerde soldan 1 kere “lok” diye bir ses yapıyor. Kontrollerde bir şey çıkmamadı. Ön iki amortisör deşişti düzelmedi. Sonra sol salıncak söküldüğünde bir burçtan şüphelendiler (dışarıdan bir şey gözükmüyordu) burcu değiştirdiler düzeldi. 1-2 yıl sonra aynı sesi yine yapıyor şimdi yine kontrol edildi Z rot ve diğer hiçbir aksamda bir şey gözükmüyor. Yine lok sesi var. Öyle çok vahim bir ses değil ama taktıysanız sese duyabiliyorsunuz. Yoksa herkesin duyduğu fark ettiği bir ses değil.
Bence yine salıncak burcundan çıkacak ses ama artık uğraşmak istemiyorum artsın diye bekliyorum.