Sıfır Golf 8,5'ta marşpiyel ve hoparlör sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aria26

Yeni Üye
İsim
yamaç
Araç
2025 Golf 1.5 eTSI 116 Life
Herkese merhaba, geçtiğimiz cumartesi günü 2025 1.5 eTSI Life araç ile aranıza katıldım. Fazla titiz ve dikkatli biri olarak araçta çeşitli kusurlar fark ettim, bunların bir kısmını servis çözecek yakın zamanda. Ancak yeni fark ettiğim ve normal olup olmadığına karar veremediğim bir durum var. Fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere aracın sol marşpiyelinde devam eden çizgide dalgalanma ve dengesizlik söz konusu(ufak şekilde). Sağ tarafta ise düz ve dengeli gidiyor, dışarıda inceleyecek Golf bulamadığımdan kıyaslayamadım ancak malum sitedeki ilanlarda benzer görüntüye sahip 1-2 araca rastladım. Bilgisi olanlardan ricam bu durum normal midir? Sizin araçlarda da benzer durumlar var mı? Servis o bölgenin farklı şekilde boyandığını ve her araçta farklı olabileceğini söylediyse de pek inanmadım.IMG_1892.jpegIMG_1863.jpegBir diğer sorun da sol ön tweeterdan sesin cızırtılı gelmesi. Önceki aracım Taigo'ydu ve onda da bu problem vardı, bluetooth bağlantısını sıfırlayınca ise düzeliyordu. Bunda ise düzeltemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Bu marşpiyel hemen hemen gördüğüm tüm beyaz renk 8.5’larda var. Benim ki dahil. İlk teslim alırken aracı hatta midemiz bulandı ancak bayideki diğer 3 araçta ve o an servise gelen başka bi araçta da aynı şekli görünce dedim hepsi böyle. Kafaya takmadım sonra. Elastik mastik gibi bişey, esnek malzeme akma yapmış gibi oraları.

IMG_0767.png

Hatta Sahibinden’den ilan fotolarını incelemiştim o zamanlar, bu fotoyu ekran görüntüsü almıştım. Benim araçta da buna benzer şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 84342

Hatta Sahibinden’den ilan fotolarını incelemiştim o zamanlar, bu fotoyu ekran görüntüsü almıştım. Benim araçta da buna benzer şekilde.
hocam cevabınız için teşekkürler, onu ben de merak edip baktım youtube'da yabancı sayfalardaki videolarda da alt kısım öyle, görünce onu dert etmeyi bıraktım ama benim dediğim konu farklı, fotoda işaretlediğim kısımlara bakarsanız benim durum biraz daha değişik alt kısımdaki bozukluklardan ziyade çizgideki dengesizlik rahatsız etti beni çizgi yükseliyor sonlara doğru düz gitmiyor

Pardon hocam evet dikkatli bakınca hafif çizgi yan gitmiş. Ya o benim bahsettiğim alt kısımları bile o şekil banttan çıkaran firma marşpiyeldeki çizgiyi de çok sallamamış olabilir. Orada böyle pütürlü bi desen varya onu nasıl yapıyorlarsa artık onda bi kayma olmuş olabilir belki de üretimde.

Pardon hocam evet dikkatli bakınca hafif çizgi yan gitmiş. Ya o benim bahsettiğim alt kısımları bile o şekil banttan çıkaran firma marşpiyeldeki çizgiyi de çok sallamamış olabilir. Orada böyle pütürlü bi desen varya onu nasıl yapıyorlarsa artık onda bi kayma olmuş olabilir belki de üretimde.
sabah başka sorunlardan da dolayı servise bıraktım, diğer golflere baktım kiminde düz kiminde sağda eğrilik kiminde solda kiminde ortada:) kafasına göre boyamış hepsini vw sağolsun. dert etmeyeceğiz artık napalım.

Marşpiyel kısmındaki pütürlü boya bilerek yapılmış bir şeydir, hata değildir, çoğu marka model araçlarda (plastik olmayan) o kısım hep pütürlüdür, benim aracımda da o şekilde, 0km almama rağmen.

Marşpiyel kısmındaki pütürlü boya bilerek yapılmış bir şeydir, hata değildir, çoğu marka model araçlarda (plastik olmayan) o kısım hep pütürlüdür, benim aracımda da o şekilde, 0km almama rağmen.
hocam haklısınız. ama ben anlatamadım sanırım, marşpiyeldeki pütürlü boya düz ve dengeli gitmiyor benim sıkıntım o, arabanın sağ ve sol tarafı eşit değil marşpiyeldeki boya

Hocam bende attım benimkinde de var aynı sekil biraz daha farklı ezik gibi duruyor çok az ama

Geri