Siyah araçta kurumuş kireç lekesi

berkaysvm

Yeni Üye
İsim
Berkay
Araç
2024 golf 8.5
Merhabalar herkese. Aracımı belediye otoparkında bırakmıştım çim sulayan otomatik fıskiyenin suyu ile ön tampon,kaput ve cam ıslanmış. Tabi bu olay öğlen sıcağında olduğu için komple damlacık şeklinde kireç lekeleri mevcut. Sirkeli su denedim, yumuşatıcı denedim ama bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek var mı ?

Ekli dosyalar

• 8823246c-0502-4062-9b93-9d2aab3e1fb7.jpeg
    8823246c-0502-4062-9b93-9d2aab3e1fb7.jpeg
    196.1 KB · Görüntüleme: 59

Merhabalar herkese. Aracımı belediye otoparkında bırakmıştım çim sulayan otomatik fıskiyenin suyu ile ön tampon,kaput ve cam ıslanmış. Tabi bu olay öğlen sıcağında olduğu için komple damlacık şeklinde kireç lekeleri mevcut. Sirkeli su denedim, yumuşatıcı denedim ama bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek var mı ?
3D Eraser, Carpro Spotless giderebilir.

Kil hamuru veya pasta çıkarır

Boyanın içine nasıl hapsetsin pasta aşındırıcı bir malzemedir nasıl çizikleri gideriyorsa aynı şekilde aşındırıp giderecek üst katmanı
Misal araca demirtozu ve kil temizliği yapılmadan pasta işlemi tavsiye edilmez. Direkt yapılırsa Demirtozları boyanın içine işliyor.

Kireç izi konusunda net değilim tabi. Pastadan önce kireç temizleyici yukarıda attığım ürünler var. Onları denemesi ilk iyi olur. Aracın boyası boş yere pastayla incelmemiş olur.

Misal araca demirtozu ve kil temizliği yapılmadan pasta işlemi tavsiye edilmez. Direkt yapılırsa Demirtozları boyanın içine işliyor.

Kireç izi konusunda net değilim tabi. Pastadan önce kireç temizleyici yukarıda attığım ürünler var. Onları denemesi ilk iyi olur. Aracın boyası boş yere pastayla incelmemiş olur.
Doğrudur
Yeni nesil kireç temizleyicilerini hiç kullanmadım bu konuda bilgim yok ama benim aracımda da dönem dönem olmuştu kil kullamdım gayet rahat çıktı ön camda vardı mesela kil çıkarmadı tamamını cam pasta ise çıktı

Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Yarın yıkamacı bir arkadaşa götüreceğim ilaç varmış onun için o da işe yaramazsa pasta cila yaptırıcam en kötü ihtimal 🥲

sıvı kireç çözücü dökün peşine de su dokün

buraya el sürmeyin işlem yapmayın yaptırtmayın

e&e customcar diye bir yer var instagramda bak istersen bu alana bir sıvı sıkıyor 10 saniye içinde tertemiz

sular kireçli zaten her araç sahibinde olması gerekiyor

pasta cila / sirke / karbonat ya hocam gerek yok böyle şeylere ya

https://www.instagram.com/share/BAbKHX2iTj

https://www.instagram.com/share/BAMCR0BkyT

buraya el sürmeyin işlem yapmayın yaptırtmayın

e&e customcar diye bir yer var instagramda bak istersen bu alana bir sıvı sıkıyor 10 saniye içinde tertemiz

sular kireçli zaten her araç sahibinde olması gerekiyor

pasta cila / sirke / karbonat ya hocam gerek yok böyle şeylere ya

https://www.instagram.com/share/BAbKHX2iTj

https://www.instagram.com/share/BAMCR0BkyT
Yani arazin yoksa kuyudan su çekmiyorsan kireçli suya mahkumsun. Dediğiniz gibi herkese şart böyle şeyler

Normal herhangi bir kireç çözücü sık 5dk bekle sonra arabayı yıka çıkar detay işiyle uğraşıyorum

ben böyle şeylerin üstüne wd40 döküyorum biraz bekleyip siliyorum çıkıyor en azından gözüme gelmiyor gibi :)

Geri