1.4 tsi highline, 1.5 tsi comfortline, 1.0 etsi life ?

MuroMourinho

Yeni Üye
İsim
Murat Öztürk
Araç
Golf7
Beyler 2016-17 1.4 tsi higline, 2019 model 1.5 tsi comfortline ve 2020 model 1.0 e tsi life arasında kaldım. Alacağım aracı 3-4 yıl kullanmayı düşünüyorum en az. Hepsini otomatik ve 100 bin km altında düşünüyorum. En az kronik sorunları olan ve uzun süre kullanabileceğim birini seçmek istiyorum. Sizce hangisi? Bütçem 1.450.000 civarı

hocam ben bu hakkımı 2020 1.5 tsi comfortline den yana kullandım. Gayet memnunum tavsiye ederim. Gücü seviyorum tatmin edici. Higline olsaydı güzel olmazdıydı olurdu ama bütçe o zaman buna yetti. Güç çok önemli değil görüşü + konfor ve özellikte olsun diyorsan higline olabilir. Benim kendi görüşüm 1.0 motor araçları sevmiyorum

Makyajlı kasa olma şartıyla 1.4 tsi highline derim ben, dolu aracı daha çok seviyorum. Ha benim gibi donanım takıntın yoksa 1.5 tsi comfort da iyidir senin için.

3-4 yıl sonra 16 model bir araba 13 yaşında olacak. 19 model olan ise 10. Kaldı ki bu bütçe için şu an bile bu modeller eski kalıyor. Ben golf 8 life tercih ederdim. Donanım olarak diğer iki seçeneğe göre de oldukça üstün. Gt paket 308 veya astra L GS paket de bakmanızı tavsiye ederim 22-23 model ve çok dolu araç almış olursunuz.

308 ve astra da düşündüm anca 1.2 prutech motor ilerleyen süreçlerde güven vermediği için vaz geçtim. Golf 8 life da mantıklı geliyor ama sırf 1.0 motor olması yüzünden 1.4 ve 1.5 leri de düşünmüyor değilim.

2020 1.5 tsi comfortine cam tavan opsiyonlu olabilir

308 ve astra da düşündüm anca 1.2 prutech motor ilerleyen süreçlerde güven vermediği için vaz geçtim. Golf 8 life da mantıklı geliyor ama sırf 1.0 motor olması yüzünden 1.4 ve 1.5 leri de düşünmüyor değilim.
1.0 motoru 7 sene 100 bin km kullandım (Golf 7.5). 8 kullananlar daha da geliştiğini, sessizleştiğini söylüyorlar. Gözünüz kapalı alabilirsiniz motordan yana şüpheniz olmasın. 1.2 puretech de düşük km alıp 40-50 bin civarı triger değiştirirseniz 3-4 yıl bindiğiniz sürede sorun yaşatmaz. Onu da 2022 yılından beri evin ikinci aracı olarak kullanıyorum şu an 50 binde kayışı gayet iyi durumda. Karar sizin tabi fakat benim tercihim her zaman yüksek modelli araç olur.

Beyler 2016-17 1.4 tsi higline, 2019 model 1.5 tsi comfortline ve 2020 model 1.0 e tsi life arasında kaldım. Alacağım aracı 3-4 yıl kullanmayı düşünüyorum en az. Hepsini otomatik ve 100 bin km altında düşünüyorum. En az kronik sorunları olan ve uzun süre kullanabileceğim birini seçmek istiyorum. Sizce hangisi? Bütçem 1.450.000 civarı
2017-2018(7.5 yani makyajlı) 1.4 tsi highline+sunroof önceliğim olurdu ancak ona o paraları ödemek istemezdim 3-4 yıl sonra golf 8 e kıyasen kocaman bir "-" yazacaktır haneye.

1.450.000'e çok temiz 1.0 tsi life paketler denk geliyor zaten donanım olarak da 7.5 dan daha dolu bir araç. Bütçeyi hafif aşarsanız 20-30 üstüne hafif bir pazarlıkla 1.0 eTsi 21-22 arası cam tavanlı da geliyor.

fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar
Ben iki gün önce 1.0 etsi sattım
Sadece durduğunda sallanıyor biraz ama sana şunu söyleyim bastığımda hiç beni üzmedi bence de yeni her zaman yenidir hybrid olması sehır ııcnde çok az yaktırıyor bide teknoloji olsun vs güzel araba
Ben 17 binde etsi golf 8 i 1550 sattım daha uygunları vardır ıllakı

1.5 tsi 150 ps çok rijit bir motor, torklanması koltuğa yapıştırması uzun yolda az yakması bunlar beni tatmin eden şeyler oldu. 1.0 tsi da harika bir motor ama 3 silindirin titreşimini sevemedim. Bu yüzden 1.5 tsi derdim.

Geri