Aracınızın boya değişen, sunroof ve opsiyonel donanımını bilmeden yazıyorum.
900 üstü fiyatlar hayalden başka bir şey değil.
Hele 1 m üstü ilanlar var, açıp bakmıyorlar sanırım 7.5 kasa araçların fiyatlarına...
sarı sitede son yıllarda iki türlü ilan açılıyor;
-aracı satmaya niyeti olmayıp ücretsiz ilan boşa gitmesin bir deneyelim, belki yüksek fiyattan alan biri çıkar diyerek açılmış ilanlar...
-gerçekten ihtiyaç dahilinde yada araç değişim sebebiyle satışa açılmış ilanlar..
Sizin hali hazırda ilanınız varmış zaten.
5. gün sonundaki ilgiye göre anlayabilirsiniz fiyatın doğru olup olmadığını.
Araçlarımı satarken ilana gireceğim fiyatı kimseye sormadım.
Hatta ikisinin de ilanını forumda açmadım.
Fiyat belirlerken satıcı değil de alıcı gözle bakarım.
Benzer fiyata daha iyi araçlar varsa: fiyatımı aşağıda belirlerim. Üst paketi, daha düşük km olanı, az boyalı ve hasarsız olanı, cuzi fiyat farkıyla alınabiliyorsa kim ne yapsın benim aracı ! derim.
Ekstralardan zahmetsizce sökebileceğiniz para eden şeyler varsa sökün nakde dönüştürün.
Ben uğraşamadım üzerindekilerle verdim, üzerinde para etmese de diğer ilanlara göre tercih edilebilirliği artıyor aracın.
Satarken:
Yüksek favori, gösterim sayısı ve mesaj sayılarına aldanmam.
Fiyatı yukardan belirleyip sürekli fiyat indirimi yapmam.
Kimisi sırf favorilere mesaj düşsün diye aklına geldikçe 500 tl düşüyor.
Ama favorilerin büyük kısmı seyirci; ya çok ilerde alacak piyasa takibi yapıyor ya da benzer aracı var satacak, kimin ne fiyata düştüğünü takip etmek istiyor.
Ya da sırf meraktan ekliyor. (Benim şuan favorilerde dünya kadar araç cirit atıyor, hiçbirini de almayacağım.)
Telefonda arayan kim olursa olsun hep aynı fiyat veririm.
Acil, aradığım aracı buldum, ev alacağım, fiyat pazartesiye kadar geçerli, son gün, son fiyat, 350 favorinin dikkatine yazmam.
Birçoğu sizi aciz durumda gösteriyor,
"Satamadı bak! kıvranıyor, bu daha da düşer fiyatı" diye bekleyenler doluyor.
Ya da yazdığınız rakamın 100 aşağısını teklifte bulunanlar çoğalıyor.
Amma da yazdım. Zor işler gerçekten, zaman da istiyor bayağı.
Kurumsal satın alan yerler çok öldürmese fiyatları herkes oraya satar aslında da. Öyle 50 bin kâra falan tav olmuyorlar 150-200 bin tl aşağısını teklif ediyorlar.
Misal (v)avakars bireysele araç satışı da kalmamış, ihaleyle galerilere mi satıyorlar araçları nedir.