ikisinden birisini alma düşüncesindeyim
golf i 150 hp style çin 2.6 milyon fiyat çıkıyor vw sitesinde. hiçbir donanım eklemedim.
tabi bayi ne kadar indirim yapar konuşmadım
tesla model y sr ise bildiğiniz üzere 1.9 milyon tl. 700 000 tl fiyat farkı var görünüyor.
donanım olarak mutlaka golf üstündür. hatta bence kalite olarak da. ama %80 öte ye karşı %10 öte böyle bir fiyata yol açıyor.
ne düşünüyorsunuz sizler hangisini seçerdiniz
Aracın donanım seviyesinin fiyatıyla pek bir alakası yok SR olması ve aynı zamanda ÖTV oranının düşük olması bu fiyat farkına yol açıyor, bakacak olursak;
Şarj merkezlerine erişiminiz kolaysa Tesla mantıklı.
Şehir dışına çok çıkıyorsanız Golf mantıklı.
Günlük hayatta sakin kullanıp 80 km/s'i çok geçmiyorsanız Tesla, sıkı ve 110 km/s üstü hızlara çıkıyorsanız Golf mantıklı.
Bakım süresinin daha uzun olması Tesla için bir artı.
Tesla'nın Ankara'da servisi yok, olası bir hasar durumunda aracın İstanbul'a gitmesi gerek.
Tesla'da çoğu araçlardan alıştığımızdan çok farklı bir kokpit sizi bekliyor, tüm ayarlar, sürüş bilgileri vs. ortadaki ekranda bulunuyor.
Olası bir elektronik arızası çok uğraştırıcı olabilir.
Golf 8.5'ların piyasası durgun şu anda, çok alıcısı yok.
Golf 8.5'larda kronik problemler normalden daha çok.
Sürüş keyfi olarak Golf çok keyifli olur.
Golf daha kullanıcı dostu.
Aracın dilinden anlarsanız Golf yakıt cimrisi
Orta-yüksek hızlarda Tesla'ya göre daha az tüketim
En üst donanım olmayan bir Golf kesinlikle 2.6 milyon TL haketmiyor, Cupra Leon, 2. el 2022 2023 Sline A3 vs. daha mantıklı gibi geliyor bana. Tesla ise bana çok dönemlik, bir anda batacak arabalar gibi geliyor. Dediğim gibi şehir içinde dolanıyorsanız, şarj istasyonlarına erişiminiz kolaysa Tesla düşünülebilir. Ama içten yanmalı motorun verdiği keyfi hiçbir araba veremez. Şimdiden hayırlı olsun, keyifli sürüşler.