Fazla yakıt tüketimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emre0146
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre0146

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Volkswagen golf 7
Arkadaşlar selamlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu konu forumda daha önce açılmış ama eski tarihliydi o yüzden yeni konu açıp sizlere danışmak istedim. Araç 1.6 tdi dsg 2014. Yakıt tüketimlerini fotoğraflara ekledim. Tüketim bana biraz fazla geldi. Bazen performanslı bazen sakin kullanırım yarı yarıya diyebiliriz.Yaşadığım şehir dağlık yaşadığım yer de tam dağlık. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde de olmadığı saatlerde de kullanıyorum karışık. Ortalama git gel 15-20 km yol yapıyorum. Yakıtı opetten başka yerde almıyorum. Bunları da göz önünde bulundurarak ne diyorsunuz sizce de fazla mı? Bu arada filtreler yağ vs. yeni değişti.

Ekli dosyalar

• IMG_5526.jpeg
    IMG_5526.jpeg
    347.2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_5527.jpeg
    IMG_5527.jpeg
    142.8 KB · Görüntüleme: 34

Aleykümselam.

Yakıt tüketimi ile ilgili başlıklarda eskime olmaz. Kıyaslama yapabilmek için eski konulara göz atmak yeterlidir. İncelediğiniz konuları ekleyebilir misiniz?

Yakıt tüketimi gayet normal. Sebep, ortalama hızdan ve trafikte kalınan süreden anlaşılıyor.

Yakıt tüketim verileri sizin de farkında olduğunuz gibi coğrafi koşullara, kullanıcıya , kullanım tarzına, araçta kullanılan donanım ,lastik vs. değişkenlik gösterecektir.

Kıyaslamayı buna göre yapmalısınız.

22 km/saat ortalama hız için 6,5 l/100 km den az tüketemez. Aynı hızlarda sakin kullandığınızda 6,5-7,0 arası oluyor.

Biraz da hızlı kullandığınızı dikkate alırsak bu değerler normal.

Aleykümselam.

Yakıt tüketimi ile ilgili başlıklarda eskime olmaz. Kıyaslama yapabilmek için eski konulara göz atmak yeterlidir. İncelediğiniz konuları ekleyebilir misiniz?

Yakıt tüketimi gayet normal. Sebep, ortalama hızdan ve trafikte kalınan süreden anlaşılıyor.

Yakıt tüketim verileri sizin de farkında olduğunuz gibi coğrafi koşullara, kullanıcıya , kullanım tarzına, araçta kullanılan donanım ,lastik vs. değişkenlik gösterecektir.

Anladım hocam ben bi sıkıntı var mı onu anlamak için konu açmıştım çünkü baktığım konu başlığı altında genelde tsi motorlar vardı karşılaştırma yapamadım.

22 km/saat ortalama hız için 6,5 l/100 km den az tüketemez. Aynı hızlarda sakin kullandığınızda 6,5-7,0 arası oluyor.

Biraz da hızlı kullandığınızı dikkate alırsak bu değerler normal.
Aslında 22 km/saat ortalama hız nasıl olabiliyor ben de anlamıyorum o kadar da olmaması lazım trafikte o kadar uzun süre kalmıyorum da

Ortalama hızınız düşük olduğu için bu seviyede yakmanız normal. Kontak açtıktan sonra motorun normal sıcaklığa gelmesi zaten 5 km yi buluyor o yüzden hem kısa mesafe hem hız düşük bir de üstüne yokuş çok normal 7.5 yakması.

İstanbul Ümraniye tarafı aşırı trafik oluyor 8 leri görüyorum. Gayet normal 1.6 tdi sanılanın aksine az yakan motor değil sehiricinde. uzun yolda 4.5 lari çevre yolu tarzı 6 6.5 arası geziyorum

Arkadaşlar selamlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu konu forumda daha önce açılmış ama eski tarihliydi o yüzden yeni konu açıp sizlere danışmak istedim. Araç 1.6 tdi dsg 2014. Yakıt tüketimlerini fotoğraflara ekledim. Tüketim bana biraz fazla geldi. Bazen performanslı bazen sakin kullanırım yarı yarıya diyebiliriz.Yaşadığım şehir dağlık yaşadığım yer de tam dağlık. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde de olmadığı saatlerde de kullanıyorum karışık. Ortalama git gel 15-20 km yol yapıyorum. Yakıtı opetten başka yerde almıyorum. Bunları da göz önünde bulundurarak ne diyorsunuz sizce de fazla mı? Bu arada filtreler yağ vs. yeni değişti.
Aleykümselam.

Anladım hocam ben bi sıkıntı var mı onu anlamak için konu açmıştım çünkü baktığım konu başlığı altında genelde tsi motorlar vardı karşılaştırma yapamadım.

O zaman şöyle yapalım. Yakıta etki eden faktörler ve kıyaslama yapacağınız kısmı yukarıda belirttim.

Size bir görselli konu ekleyeyim dizel olarak.
https://www.golftutkusu.com/topic/5963-golf-7-5-1-6-tdi-yakit-tuketimi/
buradan yola çıkarak sayfalara göz atabilirsiniz. Gerçi çoğu paylaşım en düşük ortalamaları gösteriyor.
bence sorun yok. Paylaşımlara baktıkça ve açıklamaları okudukça siz de hemfikir olacaksınız.

Geri