1.6tdı yağ seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Excalibur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Excalibur

Üye
İsim
Umut
Araç
B8,5 passat Mk7,5 golf
1.6tdı stage1 araç için motor yağında değişikliğe gitmeye gerek var mı. Hala 0w30 kullanmaya devam mı etmeliyim

Viskozite neredeyse aynı olduğu için pek fark yok. 0w30 / 5w30 arasında. Sadecede yağ soğukken fark açılıyor. Yağ soğukken de aracı zorlamayacağınıza göre 0w30 dan devam etmekte bir sakınca yok bence.

Ancak sürekli sıkıştırılan yada piste çıkan araçlar için güç modifikasyonu olsun yada olmasın viskoziteyi arttırmak tavsiye ediliyor.

Viskozite neredeyse aynı olduğu için pek fark yok. 0w30 / 5w30 arasında. Sadecede yağ soğukken fark açılıyor. Yağ soğukken de aracı zorlamayacağınıza göre 0w30 dan devam etmekte bir sakınca yok bence.

Ancak sürekli sıkıştırılan yada piste çıkan araçlar için güç modifikasyonu olsun yada olmasın viskoziteyi arttırmak tavsiye ediliyor.
Dönüşünüz için teşekkür ederim. Araç ısınmadan basmamaya dikkat ediyorum ancak bazen ısınması uzun sürüyor. Yüksek tempolu sürüş için tavsiye ettiğiniz yağ sıcaklığı aralığı nedir acaba.

Dediğiniz gibi sadece tavsiye. Sıcaklık göstergesi zaten 50° den sonra göstermeye başlıyor. Gösterge çalışmaya başladıktan sonra araç bence herşeye hazır demektir.

Liqui Moly markasının uyumlu yağını kullanabilirsiniz.

Bende emin olıyım sıkıntı çıkmasın diye 75 dereceyi geçene kadar basmıyordum. Marka olarak ta şuan liqui moly kullanıyorum.

Geri