Motor suyuna yağ karışmış olma ihtimali

emre0146

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Volkswagen golf 7
merhaba sayın üyeler. Aracım golf 7 1.6 tdi 2014 model. Aracı geçen sene almıştım alır almaz da yaptırdığım bakımda usta antifirizli suyun yeterli olduğunu söylemişti. Dikkatimi çekti bugün rengi hafif bakıra çalan turuncumsu bir renkti. Elimi batırdığımda pek kayganlık hissi alamadım ama kararsız kaldım. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım araçta. Bazen çok nadir de olsa ilk çalıştırmada geç çalıştığı oluyor o kadar. Fotoğrafını ekliyorum renk normal mi antifiriz özelliğini mi kaybetmiş ya da yağ mı karışmış ki son durumda üst kapak contası muhabbeti can sıkıcı.IMG_5452.jpeg

Arkadaslar refraktometreyle antifrizi olcuyorum -30.rengine bakiyorum berrak hicbir bulaniklik yok cok net rengi seffaf fakat arac 2016 model hic degismedi.yorgun olup olmadigini nerden anlaycagim ben

-32 nin altına düştüğünde, tehlike çanları çalmaya başlar. İlerleyen süreçte bir anda suda bulanıklaşma dolayısıyla paslanma başlayabilir.

Vakit kaybetmeden, sistemin soğutma sıvısını G13 veya G12 EVO antifriz ile tamamen yenileyiniz.

.

Son düzenleme:
Upvote 0
-32 nin altına düştüğünde, tehlike çanları çalmaya başlar. İlerleyen süreçte bir anda suda bulanıklaşma dolayısıyla paslanma başlayabilir.

Vakit kaybetmeden, sistemin soğutma sıvısını G13 veya G2 EVO antifriz ile tamamen yenileyiniz.

.

İlaveten, G13 antifrizin refraktometresi yaygın refraktometrelerden farklı. Uyumlu olmayan refraktometre ile bakıldığında yanlış sonuç verir.

G13 uyumlu refraktometrenin her yerde olduğunu sanmıyorum. Dikkat etmek gerek.

Upvote 0
Hocam dediğim gibi ben alalı 1 yıl oldu gerekli tüm bakımları yaptırdım ancak antifiriz yeterli diye pek umursamadım önceki sahibi de gereken antifirizi koydu mu koymadı mı bilmiyorum ancak bugün ustaya götüreceğim. Pas tuttuğundan emin misiniz acaba
Hocam daha önce paslanma durumuna denk gelmedim ancak renk ve dediklerinize göre daha çok pas gibi duruyor, belirttiğiniz gibi aracın ikinci sahibisiniz sizden önce kullanan kişi normal su eklemiş olabilir. Çünkü antifriz özelliğini kaybettiği zaman renk değişimi olmaz diye biliyordum çabuk buharlaşır ve eksilme yapar, basınç kaybı da olacağından klima vs. doğru düzgün çalışmaz. Ancak ustanız yok dediyse vardır bir bildiği, umarım pas kireç durumu yoktur, sıkıntısız biniyorsanız problem yok. Şimdiden geçmiş olsun.

Upvote 0

Geri