Yağ eksiltme

ikibinley

Yeni Üye
İsim
Ceyhun
Araç
Leon
Merhabalar aracım 1.2 tsi 1000km/0.5LT Yağ eksiltmesi var. Şimdiye kadar yağ yaktığını düşünüyordum ama dikkat edince külbütör kapağının üst tarafını yani bobin çevreleri hep yağlanmış görüyorum iki defa temizledim yine aynı hale geldi ve az buz değil kapağın her tarafı yağ bugünde o kanallardan birine yağ biriktiğini farkettim böyle bir durumla karşılaşan oldumu , ne sebeple üst kısma yağ kaçıyor ve yakıyor zannettiğim araç acaba bu sebeple eksiltiyor olabilirmi ? IMG_2159.jpegIMG_2138.jpegIMG_2137.jpeg

Arkadaşımın arabasının başına geldi. Hatta yağ yanma odasınada girip sürekli bujinin ucunu eritiyordu. Arkadaş biraz performanslı kullandığı için buji eriyordu.
Yapılması gerekenler üst kapak sökülcek kürbürütör jontası ve kapak jontası değişecek. Bu süreçte üst kapak tornacıya gidecek sorun yoksa jonta değişimi yapılıp tekrar yerine takılacak.

Aynı bu şekilde üsttemi birikiyordu ? conta mevzusunda üste birikme değilde yanlara falan vermezmiydi

Kürbürütör contasından bahsediyorum üst kapak contası değil. Kürbürütörden kaynaklanınca buraya verecek yada bujilerin olduğu yere verecek siz bi bujileri söktürüp inceleyin derim.

Geri