Golf 7 triger seti

MehmetAli685068

Yeni Üye
İsim
MEHMET ALİ DAĞ
Araç
Golf 7
İyi günler 2013 golf 7 aracım 250 binde 150 binde aldım triger setinin değişmesi lazımmış usta öyle dedi ses vs gelmiyor 100 bin oldu ben alalı değişmesi gerekmi ses gelmez 100 binde değiştirilir dedi

İyi günler 2013 golf 7 aracım 250 binde 150 binde aldım triger setinin değişmesi lazımmış usta öyle dedi ses vs gelmiyor 100 bin oldu ben alalı değişmesi gerekmi ses gelmez 100 binde değiştirilir dedi
Merhaba, Usta olabilecek riskleri göz önünde bulundurarak 100 binde değişir demiş.

Araçlarımızda TDI için 120 bin km triger seti değişimi için fabrikanın önerdiği periyot.

Triger kayışı olduğu için ses gelmez. Zincir olsaydı boşluktan dolayı ses gözetilebilirdi.

Usta haklı yani siz kendinizi 1-2 bakım içinde triger seti değişimine hazırlayın.

Hocam öncelikle binek araçlarda triger seti değişimi 100 bin kilometrede bir olarak önerilir ustanız doğru söylüyor

Kayış kanalları aşındığı için seyir halinde kayışınız kopabilir ve bu arıza sizi motor yenilemeye kadar götürebilir

Geçmişini bilmediğiniz bir araç ise kesinlikle triger seti, devirdaim, termostat değişimini yaptırmalısınız

Merhaba,
Maşallah iyi gezmişsiniz.. Benim 2004 golf aracım daha yeni 224 bine ulaştı :) Volkswagen servisi 4-5 yılda bir kayışlı olan triger setinin değişimini öneriyor. Ama bir yerde okudum artık yıl olarak değil KM olarak değişimden bahsedilecekmiş. Zincirli olanlarda ise ön takımdan ses gelmediği veya bir gürültülü çalışma olmadığı sürece değişim önermiyor. Zincirli olanların ömrü uzun oluyormuş öyle söylediler.

Triger fetişi olan arkadaşlara soruyorum. Her tür önemli önemsiz olayı, otu poku forumlarda paylaşıyoruz. Ben denk gelmedim hiç öyle güncel VAG grubu araçta 5 yıl 100 bin km değişmeyince triger kopma paylaşımı. Varsa bilen gören bir link atsın. Valla çok merak ediyorum.

Arkadaşın sorusuna gelince, daha önce hiç değişmemiş ise değiştirsin. Daha önce değiştiğini net biliyorsa bence gerek yok. Devirdaimi takip etsin, o su koyverince trigeri de değiştirir.

Ben 7 yıl /122binde değiştirdim. Triger cillop gibiydi, 90binden beri devirdaim açmada sıkıntı yapıyordu ara ara, su eksilmesi de yoktu halbuki. Devirdaim için açınca trigeri de hallettim, yoksa bir kaç sene daha beklerdim.

Geri