Golf 8 Kronik Arızalar ve Garanti

Fizyoterapist

Yeni Üye
İsim
Savaş
Araç
Golf
2023 model golf aracımın garantisi 10 gün önce bitti.bir senelik garanti için doğuş oto Peşin 63.542/Taksit 72.604 istiyor , Sunroof arızası da bu döneme denk geldi. golf 8 lerde başka kronik sorunlar varsa yaptırmaya değer mi hesap etmek istiyorum. Golflerde Kronik sorunları ne çıkabilir yazar mısınız. Garanti yaptırmam mantıklı mı?

2023 model golf aracımın garantisi 10 gün önce bitti.bir senelik garanti için doğuş oto Peşin 63.542/Taksit 72.604 istiyor , Sunroof arızası da bu döneme denk geldi. golf 8 lerde başka kronik sorunlar varsa yaptırmaya değer mi hesap etmek istiyorum. Golflerde Kronik sorunları ne çıkabilir yazar mısınız. Garanti yaptırmam mantıklı mı?
48 v akü sorunu ve vites kolu arızası var sunroof dediğinizd göre otomatiktir zaten. Trim sesleri zaten biliyorsunuzdur. 48 v akü sorunu 120 bin gibi bı rakama vites de 15-20 falandı herhalde. Bence uzatmaya değmez çünkü %100 olacağı kesin değil olsa bile bu sene olacağı kesin değil.

Upvote 0
48 v akü sorunu ve vites kolu arızası var sunroof dediğinizd göre otomatiktir zaten. Trim sesleri zaten biliyorsunuzdur. 48 v akü sorunu 120 bin gibi bı rakama vites de 15-20 falandı herhalde. Bence uzatmaya değmez çünkü %100 olacağı kesin değil olsa bile bu sene olacağı kesin değil.
Hocam Akü sorunu nasıl bi arıza veriyor , bende bazen arada ekranda akü boş yazısı çıkıyor ama aksamlarda bi problem olmuyor
Bi de Sunroofa kaç para gider var mı tahmininiz

Upvote 0

Geçmiş olsun…
Garanti uzatmaya geç kalmışsın aracı alırken yapacaktın, ben de aracı 2023 eylül de almıştım 20bin verdim uzatmaya o zaman…

Golfte değil de Mk8 ve Mk8,5 da kronik arızalar var bununla alakalı konular var onlara bakarak listeyi görebilirsin…

Upvote 0
Kronik denebilmesi için bir çok araçta görülmesi gerekiyor otomotivde. Evet buradan okuduğumuz ve bir elin parmaklarını geçmeyen oran gibi hatırlıyorum. Korkacak seviyede değil bence. İlerleyen dönemde bakım ve değişim periyodunu veren yok maalesef. 100.000 km geçmiş araçlarda okuduk, 12V akü hatası dışında sorun yaşamamışlar. O yüzden gelen reklamasyonlar kısmet işi, Vw otomatik vites konusunda sabıkalı aslında ama binmeye ve almaya devam ediyoruz.

Bence sen keyfine bak. Kavgada yumruk aranmaz diyelim. Bu ülkede can ucuzken bu detaylar komik....

Upvote 0
Hocam VW'nin çoğu aracında sunroof problemi var çoğu zaman kendi kendine düzeliyor bende de olmuştu yarıda kaldı 2 3 saat aracı park edip anahtardan basılı tuttuğumda çekmişti kendini 2 3 gün kapalı kullandım sonra kendi kendine düzeldi hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. Yeni meydana geldiyse bence biraz beklemenizi öneririm arızadan kastınız tam ne bilmiyorum ama aciliyet teşkil etmiyorsa biraz zamana bırakabilirsiniz, hafif ittirince vs. de oluyordu bildiğim kadarıyla. Geçmiş olsun.

Upvote 0
Vites kolu arızası 2021/2022 lerde sıklıkla görülüyor. En son forumda 40/50 binler konuşuldu,

Tahrik sistemi arızası çok az sayıda var. Bir konuda bu arıza için servisin motor değiştiği konuşuldu.

Altarnatör arızası var

48 w akü hatası var, arıza mı hatamı nedir daha netleşmedi!

Geri görüş kamera hataları var

Multimedya hatası var, hem yazılım hem donanım olarak,

Sos acil arama hatası var,

Dsg süprizleri var :)

3 yıldır golf biniyorum bu konuların hepsi bu forumda konuşuldu.

Upvote 0
Vites kolu arızası 2021/2022 lerde sıklıkla görülüyor. En son forumda 40/50 binler konuşuldu,

Tahrik sistemi arızası çok az sayıda var. Bir konuda bu arıza için servisin motor değiştiği konuşuldu.

Altarnatör arızası var

48 w akü hatası var, arıza mı hatamı nedir daha netleşmedi!

Geri görüş kamera hataları var

Multimedya hatası var, hem yazılım hem donanım olarak,

Sos acil arama hatası var,

Dsg süprizleri var :)

3 yıldır golf biniyorum bu konuların hepsi bu forumda konuşuldu.

Bu arada geçen forumda paylaşıldı, yabancı forumdan alıntı ile, vites kolu arızası temizlenip düzeltiliyor, ülkemizde 3-5k arası eli yatkın olan kendide yapabilir temizlik yaparken “kontak temizleme spreyi“ kullanın kesinlikle bir arkadaşta denedik onay:) verdik…

Upvote 0
Bu arada geçen forumda paylaşıldı, yabancı forumdan alıntı ile, vites kolu arızası temizlenip düzeltiliyor, ülkemizde 3-5k arası eli yatkın olan kendide yapabilir temizlik yaparken “kontak temizleme spreyi“ kullanın kesinlikle bir arkadaşta denedik onay:) verdik…
Merhaba bugün aracı çalıştırdıktan sonra akü boşaldı mı öyle bısey dedi neden olur?

Upvote 0

Geri