1.2 tsi 105 bg gaza basınca


Eralp Efe

Üye
Katılım
29 Tem 2016
Mesajlar
113
Tepkime puanı
0
Merhaba arkadaslar,

Aklımda deli sorular, ilk defa uzun yola çıktım aracımla, belki ilk defa uzun yolda muzik dinlemeden seyredince duyuyorum ve ilk defa turbo benzinli bir araç kullaniyorum o yuzden.

Gaza basınca , sanki buyuk bir kazanın içine misket koyup hızlıca donduruyormuş gibi ama çok derinden hafif metalik bir ses işitiyorum.

Peder bey turbo hava emiyor onun sesi merak etme diyor ama???

Aracın çekişinde falan hiçbir problem yok bu arada.

Böyle birşey hisseden var mı benden başka diye merak ettim.

Tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İyi bayramlar

 
@Eralp Efe

Değerli Hocam 

Peder Bey haklı... :)

aynen turbonun sesidir kendileri. Özellikle 1550 devirden sonra başlayan çalışması özellikle 2500 devirden sonra duyulur hale gelir. 

 
Selamlar saygılar Eralp bey. 1.4 tsı 125 hp dsg kullanmaktayım. Dediğiniz tarzda bir sesi ben güzel asfaltlı bir yolda sessiz bir durumda çok hafif şekilde gaza bastığım anlarda süpürge makinalarının halıyla temasında çıkardığı emme sesine benzer bir şekilde duyuyorum ve emin olmasam da turbonun yaptığını düşünüyorum. Bununda normal olduğunu sanıyorum.

 
Sayın @silvershadow benden önce cevaplamış. Şimdi gördüm. Artık bende sanmıyorum , böyle olduğuna eminim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Az önce Gökova'dan Muğla'ya geldim, sakar yokuşundan ve 670 rakım sakar geçidini aştım. Ses devam ediyor, içimde çaresiz bir sinir, hay kulağını, işin yoksa şimdi servise git yine gibi kendi kendine serzenişler. Geldim öğretmenevinin bahçesine oturdum.

Bir baktım ben yoldayken yüreğime çoktaan soğuk sular serpmişsiniz yine, eksik olmayın şu mübarek günde :)

Selamlar

 
İmkan olsa o ses biraz daha çıksa :) ben çok seviyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Aynı sesi Focus'ta duymuş, ertesi gün soluğu serviste almıştım. Ustama durumu anlattım ama tabi teste çıkamadığımız için duyması mümkün olmadı, rolantide dinledi, gaza bastırdı dinledi, hava filtresini söktü ufak çakıl parçaları döküldü, resmen filtrelikten çıkmıştı yani. "Bu ötmesinde ben mi ötüyüm." dedi. Parça fiyatı orjinal 70 TL, bakıma da 1 ay olduğu için idareten nispeten daha temiz bir filtre taktı. Ses bir miktar azaldı rolanti de ama aklım hala o seste. Özellikle 140km/h hız dolaylarında geliyor, gaza basıyorum geliyor bırakıyorum gidiyor. Olsa olsa turbo diyorum kendi kendime. Bir hafta sonra Golf'le uzun yola çıkınca özellikle dikkat ettim, aynı ses onda da var. Kendi kendime "10bin km'de ki araba da turbo sorunu olmayacağına göre bu ses normaldir herhalde." dedim ve içim rahatladı. 

Sizde aynı sesten muzdarip olunca anlatayım dedim. İnsanda bir şüphe uyandırıyor ama, ses normalmiş. :)  

 
Hocam ben de rahatladim vallahi, okudukca da rahatliyorum eksik olmayin :)

 
Eğer kuş sesi gibi bir ses çıkarsa servis düzeltiyor. Bu dediğim ses boş viteste 2000 devirde çok net duyulur.

 

Geri
Üst Alt