Mustafa_0332
Üye
Selamlar golf 7 1.4tsi aracımın yakit deposunun içerisinde sürekli hava sıkışıyor kapağı açınca hava atıyor ne yapmam gerek
Dizel araçlarda bu filtre var mı?Eski bi video hocam zaten genellikle o arıza ediyor eski tip motorlarda b7 falan kanister valfi bozulur ama bu yeni kasalarda nedense filitre erken bozuluyor yada şans eseri garip
Varsa da çok bilgim yok 1.4 tsi kullanıcısıyım 1.6 da çok kullandım denk gelmedim
Bende 1.6 Euro 5 dizel 180000 kilometredir kullanıyorum ve hiç rastlamadım bu sese.ChatGPT üzerinden biraz araştırdım, dizel araçlarda, spesifik olarak kendi aracımda, bu sesin olmasının euro 6d normalarında depo buhar sızdırmazlığını arttırdığından kaynaklı olduğu ve normal olduğunu söyledi, hatta bu testler 48 saat süren bir testmiş.
sanırım evet, artan emisyon standartları deponun hava almasına dahi izin vermiyormuşBende 1.6 Euro 5 dizel 180000 kilometredir kullanıyorum ve hiç rastlamadım bu sese.
Ses olduğunu duyunca kapak mı bozuk diye düşündüm. Bir de depoyu hava alma borusu dolmadan yani pompa atıncaya kadar dolduruyorum. İster istemez altında bir şeyler arar oldum ama sorun yok anlaşılan.