Mustafa_0332
Üye
Selamlar golf 7 1.4tsi aracımın yakit deposunun içerisinde sürekli hava sıkışıyor kapağı açınca hava atıyor ne yapmam gerek
Fazla bi gerilme var gibi demekki bana öyle geliyor teşekkürler yorumunz içinMerhaba,Her araçta oluşmakta normal bir durum.
Bir miktar basınç olması normal ancak fazla basınç oluşuyorsa kanister valften oluyor ya deponun ordaki arızalı yada motor bölümünde olan ayrıca araçta belirgin çekiş düşüklüğü olur bu durumdaSelamlar golf 7 1.4tsi aracımın yakit deposunun içerisinde sürekli hava sıkışıyor kapağı açınca hava atıyor ne yapmam gerek
Bu ses dizelde de oluyor mu? Hep ben açıyorum yakıt depo kapağını ve böyle bir ses hiç duymadımKapağı açınca dıpss sesi.
Pompacıya açtırmam kendim açarım o sesi duyacağım.
Değişik alışkanlıklarım var.
1 sene başka marka dizel araç kullandım ama hiç hatırlamıyorum böyle birşeyBu ses dizelde de oluyor mu? Hep ben açıyorum yakıt depo kapağını ve böyle bir ses hiç duymadım
Benim Passat b8 de de bu sorun oldu bi arkadaşımıza da söyledik videosunu çekti hazırladı linkini atıyorumBazılarında kronik hocam 80 binde aynı arıza hiç beklenmedik parça araştırdım buldum sağ arka tekerleğin orda benzin deponun ordaki çamurluğu sökün orda aktif karbon filitresi var filitreleme etmiyor bazen bende de çok oluyordu hem de depo şişmesi falan ediyordu parça kodu servisten temin de edebilirsiniz şase numarasındanEkli dosyayı görüntüle 83682
Yukarıdaki videoyu izlemiştim, yeni değil eski bir video. Ancak dizelde olacağını düşünmedim.Bende de var bu ses, 2.0TDI EVO EA288 2023, bence normal bir şeydir.
Hocam hiç araştırmadığım bir konu, o yüzden yorum yaparsam yanılabilirim, aracım 27.000km de, onda bile varsa normal olabileceğini düşündüm sadece.Yukarıdaki videoyu izlemiştim, yeni değil eski bir video. Ancak dizelde olacağını düşünmedim.
Yani sesin gelmemesi sorun değil , çok fazla basınç olup ses gelmesi sorun değil mi?
Eski bi video hocam zaten genellikle o arıza ediyor eski tip motorlarda b7 falan kanister valfi bozulur ama bu yeni kasalarda nedense filitre erken bozuluyor yada şans eseri garipYukarıdaki videoyu izlemiştim, yeni değil eski bir video. Ancak dizelde olacağını düşünmedim.
Yani sesin gelmemesi sorun değil , çok fazla basınç olup ses gelmesi sorun değil mi?
Normal değil benim attığım videodaki gibi ediyorsa depo basınç yapıyor şişiyor hem yakıt düzgün ölçüm etmez basınçtan hem biraz daha fazla yakıt çekebilir çünkü o buhar motora gitmiyor kanister valfi boşa pompalar Emiş yok çünküHocam hiç araştırmadığım bir konu, o yüzden yorum yaparsam yanılabilirim, aracım 27.000km de, onda bile varsa normal olabileceğini düşündüm sadece.
Anladım, bakıma gittiğimde belirtirim.Normal değil benim attığım videodaki gibi ediyorsa depo basınç yapıyor şişiyor hem yakıt düzgün ölçüm etmez basınçtan hem biraz daha fazla yakıt çekebilir çünkü o buhar motora gitmiyor kanister valfi boşa pompalar Emiş yok çünkü