Ugurcubuks
Üye
Arkadaşlar aracım dizel Dsg 7.5 yavaşlarken 3 den 2 ye düşürürken vuruntulu düşüyor bu durum normal mi? Kavrama volant değişti
Normal değil tabiArkadaşlar aracım dizel Dsg 7.5 yavaşlarken 3 den 2 ye düşürürken vuruntulu düşüyor bu durum normal mi? Kavrama volant değişti
Normal diyorDeğiştiren usta ne diyor?
Dsg vites düşürmelerde hafif vurma yapabilir.Arkadaşlar aracım dizel Dsg 7.5 yavaşlarken 3 den 2 ye düşürürken vuruntulu düşüyor bu durum normal mi? Kavrama volant değişti
Camlar kapalıyken ses bariz şekilde geliyor ve hafif sarsıyor arabayı 2-3 usta gezdık hepsi normal dedi anlamadım gittiDsg vites düşürmelerde hafif vurma yapabilir.
Tecrübe yapmak lazım
Bende ki DQ381 de öyle durumlar yok hocam. Garanti varsa bir gösterin.Konuyu hortlatıyorum fakat bende bir soru sormak istiyorum,
27.000km de 2023 VW Caddy DSG (dq381) kullanıyorum, araç neredeyse 0 dan beri olan bazı saçmalıkları var;
1.si yokuş aşağı ilk kalkışlarda (trafikte özellikle yavaş kalkışlarda) 1 den 2 ye geçerken küt diye vuruyor aracı, bazen kasisten geçiyorum dsg 1 e atmış oluyor çok yavaşladığımdan gaza bastığımda 2 ye geçerken acemi şoförün debriyajdan bir anda çekmesi gibi yine küt diye sirkeliyor, ama ciddi bir sirkeleme. Yokuş yukarı kalkışlarda hiç sorun yok
2. 3. vites yavaşlayıp tekrar hızlanma seneryolarında 3mü 2mi yapsam diye kafası karışıyor, yığılıyor gibi oluyor.
Uzun yolda, sıfırdan hızlı kalkışlarda, ara hızlanmalarda şiir gibi, ama arada sırada bu saçma durumlar oluyor.
Eski aracımızda dq250 dsg idi, onda da 1. maddenin aynısı vardı, o da yine 0km den beri bizde olan bir araçtı
Büyük ihtimal yazılımsal bir sorun gibime geliyor.
Garanti bitti çok yakın bir tarihte, kullanıma engel olmayan fakat arada sırada yaptığı zaman canımı sıkan bir durum.Bende ki DQ381 de öyle durumlar yok hocam. Garanti varsa bir gösterin.
Konuyu hortlatıyorum fakat bende bir soru sormak istiyorum,
27.000km de 2023 VW Caddy DSG (dq381) kullanıyorum, araç neredeyse 0 dan beri olan bazı saçmalıkları var;
1.si yokuş aşağı ilk kalkışlarda (trafikte özellikle yavaş kalkışlarda) 1 den 2 ye geçerken küt diye vuruyor aracı, bazen kasisten geçiyorum dsg 1 e atmış oluyor çok yavaşladığımdan gaza bastığımda 2 ye geçerken acemi şoförün debriyajdan bir anda çekmesi gibi yine küt diye sirkeliyor, ama ciddi bir sirkeleme. Yokuş yukarı kalkışlarda hiç sorun yok
2. 3. vites yavaşlayıp tekrar hızlanma seneryolarında 3mü 2mi yapsam diye kafası karışıyor, yığılıyor gibi oluyor.
Uzun yolda, sıfırdan hızlı kalkışlarda, ara hızlanmalarda şiir gibi, ama arada sırada bu saçma durumlar oluyor.
Eski aracımızda dq250 dsg idi, onda da 1. maddenin aynısı vardı, o da yine 0km den beri bizde olan bir araçtı
Bende de var hocam 2014 golf. Dediğin sorunları birebir yaşıyorum üstelik kavrama volant şanzıman mekatronik yağı 5 bin km önce değişti dediğin yokuş aşağı silkelemeyi kararsızlığı hepsini yaşıyorum bugün bir de üstüne 3 ten 2 ye düşerken vurma eklendi satıp kurtulsam mı napsamKonuyu hortlatıyorum fakat bende bir soru sormak istiyorum,
Kavrama volant şanzıman mekatronik yağ bakımı maliyeti ne kadar tuttu hocam ? Nerede değiştirdiniz ?Bende de var hocam 2014 golf. Dediğin sorunları birebir yaşıyorum üstelik kavrama volant şanzıman mekatronik yağı 5 bin km önce değişti dediğin yokuş aşağı silkelemeyi kararsızlığı hepsini yaşıyorum bugün bir de üstüne 3 ten 2 ye düşerken vurma eklendi satıp kurtulsam mı napsam
Çift kavrama kararsızlığı hocam, bakımsızlık veya eskimiş parça sorunu değil, öyle olsa 0km araba da da yapmazdı, en temizi tork konvertörlü araç almak, ya da cvt.Bende de var hocam 2014 golf. Dediğin sorunları birebir yaşıyorum üstelik kavrama volant şanzıman mekatronik yağı 5 bin km önce değişti dediğin yokuş aşağı silkelemeyi kararsızlığı hepsini yaşıyorum bugün bir de üstüne 3 ten 2 ye düşerken vurma eklendi satıp kurtulsam mı napsam
Hocam servis yanlış hatırlamıyorsam yağlar hariç kavrama ve volanta 60 istedi kahramanmaraştayım burda alman araçlara bakan yetkili servis mantığında kayıtlı kürekli yaptırırken bekleme salonunda beklediğim güvendiğim kaliteli bir yere yaptırdım 38 bin tuttu ama eylül ayındaydıKavrama volant şanzıman mekatronik yağ bakımı maliyeti ne kadar tuttu hocam ? Nerede değiştirdiniz ?
Hocam evet öyle orası ama bu meretin düzgün çalışanı da yok mu vardır arkadaşımın passatını kullanma şansım oldu birkaç kez ve tık yoktu araçta ha bilmiyorum onlarda ıslak kavrama mı var fikir sahibi değilim ama yağ gibi akıyorduÇift kavrama kararsızlığı hocam, bakımsızlık veya eskimiş parça sorunu değil, öyle olsa 0km araba da da yapmazdı, en temizi tork konvertörlü araç almak, ya da cvt.