Sonax mı Meguiars mı ?


martı

Üye
Katılım
26 Haz 2016
Mesajlar
94
Tepkime puanı
31
İsim
Arda
Merhabalar herkese, popüler olan 2 marka bu araştırdığım kadarı ile. Sonax şuan Alman malı ve Alman üretimi olduğu için çekici geliyor. Meguiars ürünleri çokça öneriliyor fakat üretiminin Çin de yapılıyor olması kafa karıştırıcı oldu benim için. Bu ürünler içerisin de oto şampuanı, hızlı cila, kurulama bezi, köpüklerken kullanacağım bez, eldiven vs., camları silerken toz bırakmayacak bir bez., iç döşemeleri temizlemek için vs. Bunun gibi önerilere açığım. Böyle bir konu var ise oranın linkini de alabilirim. Bakındım ama göremedim. Teşekkürler 

 
Merhaba meg sarı şampuan veya mor, meg yıkama eldiveni,uberblue kurulama bezi,atas İdrolak hızlı cila sizi memnun edecektir...cam bezi olarak satın alacağınız bezler zaten işinizi görür,iç temizlik için sadecenemli bez..

 
Şampuan: Sonax Red Summer kullanıyorum. Meg.le arasında ciddi performans farkı olduğunu düşünmüyorum. Ama önerim Gyeon Bathe+ olacaktır.

Hızlı cila: Oyum kesinlikle Sonax BSD'den yana.

Kurulama havlusu: İmkanlar el veriyorsa Chemical Guys Mammoth, Chemical Guys Miracle Dryer veya Uber Blue arasında tercih yapılabilir.

Yıkama Eldiveni: Ben yün eldiven kullanıyorum ama Meg. Wash Mitt kullanıcılar üründen memnunlar.

 
@martı ben meg diyorum. gecen hafta yeni yıkanmıs beyaz renk arabama golgede uyguladım next generation 2.0 modeli olan hızlı cilayı. sonuc mukemmel. yeniden asık oldum adeta.

 
Ben daha iyisini biliyorum uygulamasını yapan kişilerede sordum ztn onlarda daha kalıcı dedi ve bir video izledim denk geldi pasta cila nasıl atılır diye amacımız boyadaki kılcal çiziklere ulaşıp gidermek değilmi işte bu yüzden meguıars kullanmayın çünkü o gidermez üstünü örter ve görmezsiniz :)   size menzerna öneririm bende alıcam ondan kullanıcam ayrıca dilerseniz test edebilrsiniz uygulamadan sonra alkol püskürtüp silin eskisi gibi matlık olursa onda silikon olduğunu ve örtücü olduğunu görürsünüz :D     menzerna için dün satış yapan bir yer ile iletişime geçtim ve menzerna markada önerilerini aldım sizede link atayım :D gerçi bunlar benim arbam için size daha ince pasta gerekebilir siz en iyisi boyassi.com  a girin orda müşteri temsilciis var sağ kısımda herhangi bi hesabınızdan izin verip orda konuşma yapabilirsiniz :D   

 
Şampuan: Sonax Red Summer kullanıyorum. Meg.le arasında ciddi performans farkı olduğunu düşünmüyorum. Ama önerim Gyeon Bathe+ olacaktır.

Hızlı cila: Oyum kesinlikle Sonax BSD'den yana.

Kurulama havlusu: İmkanlar el veriyorsa Chemical Guys Mammoth, Chemical Guys Miracle Dryer veya Uber Blue arasında tercih yapılabilir.

Yıkama Eldiveni: Ben yün eldiven kullanıyorum ama Meg. Wash Mitt kullanıcılar üründen memnunlar.
Bugün benimde sipariş ettiğim Red Summer geldi. Az önce de aracı yıkadım. 

Öncelikle kokusu çok güzel, bayıldım resmen. :D Bi kova suya bir kapak şampuan koydum kovada güzel köpürdü ama araç üstünde aynı köpürme olmadı. Yine de gayet güzel, aracın önünde ki sinekleri felan kolayca çıkardı. Petrol ofislerinde ki ilaçlara artık veda zamanı. :)

 
Meg kurulama ürünleri Amazon.com dan tedarik edebilirsiniz. Fiyatları uygun baya Türkiye ye göre. 

 
Yanıtlar için herkese teşekkürler. Alıp kendim denemeliyim galiba ürünlerin performansları göreceli olduğu aşikar. Aldığım ve memnun kaldığım ürünleri burada paylaşırım inşallah. Ramazan'ın bitmesini bekliyorum.Tekrar teşekkürler.

 
Ben meguars kullanıyorum komşumun 1 aylık aracı ile yan yana denk gelirse fotosunu atayım resmen 1 ton fark var , sonax sadece ucuz duyulmuş marka ben turuncuyu çok kullandım ama sanki pirimden hallice performansı meguars gerçekten farklı lakin titiz kullanıp fırça değdirmeden ben yıkarım derseniz bir orda bir burda yıkanıyorsa herşey kullanılabilir geçen cif kullanan birisini gördüm üstelik tavsiyede de etti :)

Sent from my iPad using Tapatalk

 
hocam dis yikama icin kesinlikle meguires ultimate wash and wax sampuan sari olan yani urunu duzenli kullandiginda aracindaki farki sende goreceksin dis silme bezi meguires water magnet pisman olmassin ic aksamda doseme dahil koruma amacli kullnacagin urun sonax  arac ici temizleyicisi bauhausda 15tl karsiliginda alabilirsin ayda iki kere, fiber beze sık ve tum aracini temizle daha sonra yaklasik olarak 3 dak icinde baska bir fiber bez ile uzerinden gecebilirsin fiber bez icin ise bauhauslarda gojo isimli markaya ait lacivert cift tarafli ultra yumusak fiber bez mevcut aracin disinada kullanabilirsin sana son tavsiyem meguires quick wax araci temizledikten sonra uygulayabilirisin.

 
hocam sana son tavsiyem yikama eldiveni olacak meguires in yikama eldivenini gonul rahatligi ile kullanabilirsin her temizlikten sonra makinada yikamani tavsiye ederim icinde biriken kirler temizlenecektir

 
@çağınSipariş beklerken bu ürünleri hazırlasak mı şimdiden ? Maşallah ne çok ürün varmış.

 
hocam iyi fikir gelmeden hazırlaman  :mad:  aracının rengi hakkında bilgim yok ancak benim aracım tornado kırmızı ki bakımı en zor olan renklerden biri eğer aracın kırmızı mavi gri gibi bakımı zor ise en büyük tavsiyem aracını mümkün oldukça kendin yıka basınçlı su bar değerleri ayarlanmadığından zaman içinde güneş ışığında fark edeceğin hareler oluşacaktır.

 


Geri
Üst Alt