Golf 7 1.2 tai den 7.5 1.0 a geçiş


2 yıl kullandığım Golf 7 1.2 tsi aracım hayatımda kullandığım en sessiz en titreşimsiz motordu (1.5 tsi dahil). Çoğu defa araba çalıştığı halde kontak çevirmeye çalıştığım oldu. Yakıt ortalaması dizellerle yarışır bir motor. Ayrıca 1.2 tsi alt devirleri motorun tümüne göre bakınca gayet dolu dolu. Üst devirleri sevmiyor.
Kronik olarak yağ yağma problemleri var. Bendeki araçta 100.000 km hiç yağ sorunu olmadı. Fakat olan kullanıcı sayısı cok fazla.
1.0 tsi motor 1.2ye göre belirgin daha titreşimli. Start stop sarsıntılı çalışıyor. Ses olarak daha metalik gaza getiren sesler çıkarıyor. Performans olarak fark nerdeyse hic yok. Fakat 1.2 tsi göre sorunlari daha az bir motor. Yağ yağma gibi sorunları hiç duymadım.
Izmir aydın otobanında bir tane 7.5 1.0 tsi ile uzun bir gazlamam oldu. Arabalar asla birbirinden ayrılmadı. 200 kilometre hıza kadar 1 boy ile açılmadı. Ciddi bir performans farkı izlemedim.

Sadece motor icin geçilecekse bence 1.4 tsi veya 1.5 tsi secilmeli. Ama model yılı gencleşsin daha yeni bir araba olsun deniyorsa kesin geçilir.
 

Geri
Üst Alt