Manevra anında gelen ses


MartinEden

Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
14
Konum
istanbul
İsim
mehmet
Herkese selamlar. görüntüdeki gibi ilk manevra anında direksiyon tam çevriliyken araçtan gacur gucur ses geliyor. Hareket ettikten sonra herhangi bir manevrada ses gelmiyor tabi. Sadece direksiyon tam çevriliyken ve ilk hareket anında o ses gelmekte. Sebebi tam olarak nedir acaba ?
 
Bu durumu bende yaşadım. Sanırım mekanik olarak sabit hareketsiz haldeyken viteste iken araç yük bindiği için araçta hareket edemediği için kasma/kasılma sebebiyle amostisörlerden ses çıkıyor
 
Upvote 0
Auto hold devrede ya da frene basılı halde direksiyon tam çevirme durumlarında bu esnemeler oluyor. Çünkü durduğu yerde aracın direksiyonu tam sol ya da sağ çevirince aracın ön tarafının olduğu yerde yer değiştirdiğini görürsünüz. Bu manevrayı kolaylaştırıyor.

Elbette ki park ederken bu durum kaçınılmaz. Eğer ki boşluğunuz varsa mutlaka aracı auto holddan ya da frenden serbest bıraktığınız anda direksiyon çeviriniz.

Diğer bir sebep de elektrik destekli direksiyon olduğu için tam çevrimde zorlanma olabilir. Bir çok bağlantı ile hareket ettiği ortada ancak bu bana göre teknik bir sorundur. Eğer ki çevrilebiliyorsa bu ses gelmemelidir.
 
Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt