Egzos kapalı iken men ve ehliyete el koydular!


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Keşke bu duyarlılığınızı şehit haberleri içinde görebilsek. Ne kadar kin doluymuşsunuz bu egzoz sesi yüksel araçlara inanın anlaması çok güç. Evet mahalle yerleşim yerlerinde kullanılması çok kötü gürültü kirliliği oluşturuyor ben burada bunu yapan insanları savunmuyorum. Ama bu denli kin dolu olmanızı anlamak güç.
Hocam kimin neye duyarlı olduğunu yorumlara bakarak ölçemeyiz. Aslında yazılanlar size değil kuralsızlığa karşı yapılmış yorumlar. Siz egzosu düşük seviyede veya hiç kullanmasanız bile etrafta yüksek egzos sesiyle insanları ciddi şekilde rahatsız edenler olduğu için tepkiler de ona göre olabiliyor.
 
Cümleten selamun aleyküm iyi forumlar,

Bilgi paylaşmak amaçlı bu yazıyı yazıyorum abilerim kardeşlerim.
Geçtiğimiz hafta akşam nöbetçi eczaneye gitmek için yıka çıktım. Kayseri şehir içi sakin sakin 50-60 km hızla sağ şeritten gidiyorum egzoz sistemim kapalıydı.
Arkamdan normal bir araç gibi gelen ekip aracı bi anda ışıklarını ve sirenini açtı ve sağa çekmem için plakayı anons etti.
Aracımın arkada GTI difizör 115 lik çift çıkış aktif krom egzoz uçları vardı ve 5-10 metre mesafeden çift çıkış görünüyordu.
Araçta kumandalı egzoz mi var dedi. Hayır dedim. Elinde bir kumanda bide cihaz vardı. Tuşa basınca egzoz açıldı.
4065₺ egzoz ve 955₺ ön cam filminden ceza yazdı aracı trafikten men etti. Ehliyetime el koydu. 20 ceza puanı ekledi.
Aracın menini kaldırdım ona bi çok kişi hakimdir ben bilmeyen yada başına gelme ihtimali olan forum üyeleri için bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.
Ehliyet için bulunduğum şehir merkezindeki trafik şubeye gittim. Orada başvuru yaptım. Başvuru sonrası posta yolu ile yazı tarafıma 5 iş gününde iletildi.
Sonrasında bu yazı ile yine bulunduğum şehrin il sağlık müdürlüğüne giderek orada bir başvuru daha yaptım.
İl sağlık müdürlüğü 3 günde bulunduğum şehrin şehir hastanesinde Ruh Sağlığı bölümüne yazı çıkarttığını ve gidip muayene olup Sürücü Raporu alır adlı rapor çıkartıp o yazı ile tarafıma gelmemi istedi.
Sonrasında ise il sağlık müdürlüğü bu yazı ile trafik şubeye yazı yazdı. O yazı ise trafik şubeye posta yolu ile 5 iş gününde ulaştı.
Akabinde gidip ehliyeti alabildik.
Merak ettiğiniz daha başka bişey varsa elimden geldiği kadar bahsedebilirim.


Geçmiş olsun . Anlamadığım nokta ehliyetinize ne diye el konuldu ? . 2 Haziran günü egzoz başlıklarını görüp beyin vs olmaması halde "sessiz şekilde" bende ceza yedim . Akabinde cam filminden de ceza yazılıp araç çekici üstünde yediemine çekildi. Süreçlerimiz farklı ilerlemiş .

Bu arada cezalar caydırıcı olsun,daha fazla ceza yiyin,hapse girin ölün vs vs diye nara atan arkadaşlar için de anlamadığım bir nokta benim aracımda spor susturucu varsa kimseye bir rahatsızlıkta bulunmuyorsam bu kadar eleştirmenin saldırgan tavrın nedeni ne ? Havadan nem kapmaya müsait yerli yersiz linçler saldırmalar... Gerek yok arkadaşlar bu kadarına bu kadar şov yapmaya. Kullanan kitleye baktığınızda öttüreni de var homurdatanı da var ya da benim gibi çevreye zararı olmayacak şekilde kullananda.


Kişisel saldırı yapılmasını doğru bulmuyorum @AhmetCakmak ' ın da belirttiği gibi kuralsızlığa karşın yapılmış yorumların şahsi bir linçe dönüşmesine gerek yok
 
Son düzenleme:
Lütfen izleyiniz.


Yukarıdaki videolar gayet açıklayıcı.

Bu ve bunun gibi durumlara düşmemek için aracınıza yaptırdığınız değişiklikler başkalarını rahatsız etmesin..

Ses çıkarmasa da kumandalı egzoz var imajı verir..

Aksi halde bahaneler ve yalanlar sizleri yanıltıcı beyanda bulunmak durumuna da düşürebilir.

Nadir şekilde çevirmeye girerim. Sıra bana gelince de bekleme sürem 30 saniyeyi bulmaz. İyi görevler der giderim.

Kayifli sürüşleriniz olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt