Sorun akü mü başka birşey mi ?


Aksilik mi dikkatsizlik mi desem, 5-6 senedir kullandığım ayna kayıt kamerasını her defasında çakmaklıktan çıkartıp kapatıyordum, bu defa unutmuşum. 5 gün sonra arabayı açmak istediğimde araba tepki vermedi. Anahtarla kapıyı açıp kaputu açarak akünün bir kutubunu söktüm ve voltajını ölçtüm ki 4 volt. :( Neyse şarj aletiyle saatlerdir şarj ediyorum, hem desülfatör modunda hem normal modda. Nihayet marj basacak hale geldi. 5-6 dk çalıştırıp bahçede yıkayacak yere çektim. İşlem sonrası bakalım marşta sorun yapacak mı? Yaparsa şarja devam, 5 senesi dolmak üzere olan bir akü çok da eski sayılmaz ama malum seyrek kullanımda eskime hızlanıyor.
Araba uyku moduna geçip cakmakliktaki elektriği kesmiyor mu çok ilginç
 
Araba uyku moduna geçip cakmakliktaki elektriği kesmiyor mu çok ilginç
Profil resminde Skoda görünüyor. Skoda'larda genellikle çakmaklıkta enerji olur. Ancak riskli voltaj sınırına gelince kesme durumu olsa iyi olur. Maalesef yok. Hatta istenirse golf çakmaklığı, daha doğrusu 12v soketinde de kontak takılı olmasa ya da araç kilitli olsa da enerji gelmesi için sigorta konum değişikliği ile yapılabiliyor.

Bu da ekstra dikkat gerektiren bir detay..
 
Araba uyku moduna geçip cakmakliktaki elektriği kesmiyor mu çok ilginç
Çakmaklıkta sürekli enerji var. Bagajdakini çakmaklıkta da. Her gğn araba kullanan için faydalı olabilir belki.. Bir de kameralarda araba sabit kaldığında uyku moduna geçme durumu var bendekinde olmayabilir, çok emin değilim. Şöyle birşey var, gücü kapatınca belli bir süre sonuda ya da gğç varken düğmesinden de uyku moduna geçirilebiliyor. Çakmaklık 12V-5V adaptörü de belli bir akım çekince uzun sürede yine aküyü bitirebiliyor.

Ayna kamera Phisung marka arka kamerası da var.
https://tr.aliexpress.com/item/32697236571.html
 

Geri
Üst Alt