Golf 7 Arka amortisör değişimi sonrası ses ve sertlik


erty

Üye
Katılım
27 Haz 2019
Mesajlar
306
Tepkime puanı
388
Konum
istanbul
İsim
Ertuğrul Gazi Budur
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftalarda arka amortisörleri ve arka fren balatalarını evimin yakınındaki Bosch car service'te değiştirdim. Geçtiğimiz seneki bakımlarda iki farklı servis amortisörlerden birinin patlak olduğunu ve yağ sızdırdığını söylemişti. Aracım 60bin km'de, 2016 model.

Servisler öyle diyince amortisörü geçen sene orijinal olarak güvenilir bir parçacıdan temin etmiştim (Sachs 318203) ama taktırmaya ancak fırsat bulabildim.
Şöyle bir sorun var ki, amortisör değişimi sonrasında kasislerden ya da bir yükseltiden inerken önlerdeki kronik burç sesi gibi arkalardan da ses gelmeye başladı. Ses biraz kullanımdan sonra azalıyor ya da gelmemeye başlıyor. Bir de araç biraz sertleşti gibi geliyor değişim sonrasında. Eski fabrikasyon amortisörlerde patlak denmesine rağmen ses yoktu ve daha yumuşak bir his vardı. Servis sadece amortisörleri değiştirdi, takoz vs. herhangi başka bir şey değişmedi.
Ben de işim arasındaki ufak boşlukta gittiğim için kısa sürede hallolunca aklımda olmasına rağmen amortisörle birlikte başka değişmesi gereken bir şey var mıydı detayını sorgulamadım.

Neden olabilir bu ses, yeni amortisörün biraz sert olması normal midir?
Bir de temin ettiğim parça 318203 kodlu ancak Türkiyedeki satıcıların çoğunda 318202 kodlu amortisör vardı o zaman. 318203 yurtdışı sitelerde Audi A3-Leon ve Golf için uyumlu amortisör olarak belirtilmiş. Satıcı VW grubu için hep bunu sattıklarını ve uyumsuzlukla ilgili bir dönüş olmadığını söylemişti. Bosch servis de değişim esnasında birebir aynı amortisör diye teyit etmişti. Bir uyum farkı olabilir mi diye bunu da belirtmek istedim.
Satıcının bana daha önce gönderdiği ikisi de aynı dediği görseller aşağıda.

Servise tekrar gideceğim ancak gitmeden engin bilgilerinizden biraz faydalanmak isterim. ☺️

Teşekkürler, güvenli sürüşler.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0063.jpeg
    IMG_0063.jpeg
    70.3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0064.jpeg
    IMG_0064.jpeg
    72.1 KB · Görüntüleme: 13
Dün Sachs Almanya ve TR merkezlerine farklı kanallardan 3-4 mesaj attım. Ne farkı var bunların diye, yanıt gelmedi.

Sachs Türkiye ZF Services Türk ile görüştüm

Teknik departmandan arkadaşa ne farkı var bunların ve 315912 neden piyasada yok vs. diye sordum

Sistemden sorgulama yaptı, 315 912 kodlu amortisör artık 318 203 kodla üretiliyor dedi, TSE'den ötürü bazen farklı kodla devam edebiliyor dedi.

Sertlik zamanla değişebilir, uzun süredir kullanılan fabrikasyon ile birebir aynı hissi vermemesi de normal karşılanır dedi. 318 203 ile güvenlik ve garanti açısından bir sıkıntı yaşamazsınız dedi.
Uyum ve güvenlik sorunu olmadıktan sonra gerisini zamana bırakayım. 🙂
Sesi de biraz daha gözlemleyelim bakalım.


Katkıda bulunan herkese teşekkürler.

Satın alacak arkadaşlara fikir veren faydalı bir başlık olmuştur umarım.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt