Bayilerin zorunlu kasko, sigorta ve aksesuar satışları


eylmz058

Üye
Katılım
1 Ara 2022
Mesajlar
30
Tepkime puanı
22
Konum
izmir
İsim
emre
Araç
golf 7 allstar
Arkadaşlar selamlar,

Yakın zamanda sıfır araç satın aldım ancak herkesin bildiği gibi bayiler satış yapmak için yanında sigorta, kasko, seramik kaplama vb. ürünleride zorunlu satıyorlar.
Bir binici olarak bunları zaten yaptıracaktım ama zorunlu olması ve bayinin tavırları açıkcası insanı gerçekten sinir ediyor.
Bu durum ne kadar yasal bilgisi olan var mı?
 

Ödediğiniz miktarla faturadaki miktar da aynı olmuyor :) Bayiler de karaborsa iş yapıyor artık dönem öyle bi dönem. Sen tavır koyup almazsan '20 kişi sırada bekliyor' rahatlığı var onlarda da.
 
alıcı çok olunca satıcının tavrı

zamaninda bende alacaktım 10 bin lira seramik kaplama vs dediler istemiyorum dedim o zaman satmıyoruz dediler işine geliyorsa diyorlar yani
 
Resmi gazetede geçen ay yayınlandı bu konu. kesinlikle yasal değil. Hatta 4milyon para cezasıyla birlikte 2.el satış ruhsatlarını iptal ediyorlar.
 
Bununla ilgili yasal bir madde de vardı. Yanlış bilmiyorsam taşıt kredisi çektiğiniz bankaya bile kasko ve sigortanızı yaptırmak zorunda değilsiniz
 
Araci kacirmamak icin aldik artik yapacak bir sey yok. Teslim edilmesini bekliyoruz
 
Yasal olarak bir yaptırım yapılacağını düşünmüyorum. Alıp hemen ilana koyanlar 100-200bin karla satabiliyorsa, bayi de doğal olarak karını almak isteyecek. Piyasa böyle olduğu sürece vereceğiniz aksesuar parasına siz de bakmayacaksanız. İkinci eli daha pahalı çünkü. Siz de o işten karlı çıkacağınızı düşündüğünüz için o aracı alıyorsunuz. Ben bu konuda bayilere eleştiri yapılmasını anlamıyorum.
 

Geri
Üst Alt