Belli hızda gelen uğultu sesi

İsim
Gökhan
Selamlar değerli arkadaşlar. Golf 2016 1.2 tsi dsg aracım 125 bin km de. Aracımdan kış lastikleri takılıyken 80-90 km hızda rahatsız edici uğultu sesi gelmeye başladı. Lastikten veya porye bilyasından gelebileceği düşüncesiyle iki ustaya gösterdim ama bilyadan olmadığını söylediler. Yaz lastiklerini taktırdım ve sesin geldiği hız aralığı 90-100 km hıza çıktı. Ustaların biri sesin şanzıman bilyasından gelebileceğini söyledi. Benzer bir sıkıntı yaşayan oldumu?

Benim araçta da 120 km/h hızında sağ ön tarafından geliyor öncesinde ve sonrasında yok
120~130 km hızlarda iniş aşağı boşta gaz vermeden gidiyorken ses geliyorsa porya bilyası...Viteste gaz vermeden aynı hızda iniş aşağı giderken geliyorsa şanzımandan...Aksi durumda jant lastik değişimi ile test

Upvote 0
Benim araçta da 100 105 km arası uğultu sesi var. Motor sesini bastırıyor kabinde uğuldama gibi durum oluyor. 105 geçince bu ses kesiliyor, motor sesi duyulmaya devam ediyor. 4. Ve 5. Viteste aynı hızlarda bu durum mevcut. Porya kaynaklı mı şanzıman kaynaklı mı acaba? Şanzıman yağı değiştirdim 2 3 ay önce tedirgin oldum şanzıman diye. Ayağımı gazdan çekince de bu ses var.

Upvote 0

Geri