Hiç mi yolda kamadın? 290 bin km,bakımları hariç servislere hiç mi gitmedin? Valla büyük şans,maşallah diyorum. Yoğun trafiği olmayan bir yerde mi yaşıyorsunuz? Normalde 290 bin km kullanılar bir vw aracının,50 den fazla servise gitmesi gerekir. Benim otomobil konusunda şansım yok demekki. Honda ve toyota kullandım sorun yaşamadım vw araçlar için aynı şeyi söylemem mümkün değil. Opel almamaya yemin etmiştim,astra g kasa
Hocam o çok övdüğünüz marka olan toyota corolla 2014 1.4d4d yarı otomatik advance paketine sahibiz. Aracı 2022 de 70 bin km de aldık ve şu an araç 300 bin km de. Yani aracı genelde uzun yolda kullanıyoruz.
Araç genel olarak güzel ama toyota aşırı sorunsuz büyük arıza masraf çıkarmaz vs sözleri tamamen yalan. Başkasının ağzıyla hareket etmiyorum (ülkece en büyük sorunumuz bu) kendi tecrübem ve bilgimle hareket ediyorum.
Aracın şanzıman olarak 100 bin km de mekatronik kartı yandı o zamanın parasıyla 8000 bin TL ücret ödendi asgari ücret bazında bakacak olursak 4200 dü asgari ücret şimdi 22 bin tl şimdinin parası olarak 45-50 bin tl arası masraf açtı bu araç. Hayır bir de şanzımanı o kadar konforsuz o kadar performansı öldüren bir şanzıman ki araç allah canımı alsa da gitmesem diye çabalıyor. Aracın ise 1 defa baskı balata değişti ve şu anki kmsinde yine değişme vakti geldi 2. defa baskı balata değişimi yapılacak.
Aracı her 10 bin km de 1 bakım yaptırıyoruz ve tek usta bakıyor araca. Aracın 180 bin kmden itibaren kademeli bir şekilde yağ eksiltme sorunu başladı o dönemlerde 300-400 ml eksik gelirken şimdi 2 bakım arası neredeyse 2 litre yağ takviyesi yapıyoruz. Bu dizel d4d motorlu toyotalarda kroniktir ama kimse nedense bahsetmiyor. Artık yavaş yavaş motor ömrünün azaldığını hissediyoruz sadece uzun yolda kullanılan ve bakım periyodu kısa olan bir araç için çok da sorunsuz diyemeyiz bence.
İşin özü başınıza geldi diye haklı bir sebep olarak bu marka alınmaz beş para etmez demeniz normal ancak genel bir yargı oluşturmak çok yanlış.
Aynı şeyi millet opel için de söyler. 2.0 cdti opel insignia yı 150 bin km de alıp 320 bin km de sattık. ara ara turbo kesmesi hariç motorla alakalı sorun yaşamadık
1.3 cdti astra j kasa sahibiydik 200 bin km ye kadar bakım harici sanayiye kesinlikle uğramadık.
1.5 2020 model opel insignia ultimate sahibiydik 40 bin km de alıp 220 bin km ye kadar kullandık devirdaim ve egr valfi hariç sorun yaşamadık (bu parçalar tr de kolay kolay bulunmuyor ondan dolayı sorun dedim yoksa sarf malzeme bunlar)
Genel konuşmak açıkçası doğru değil pek ben de yaşadıklarımı söylüyorum size