VW’nin Yeni CEO’su, Yeni Bilgi-Eğlence Sistemini beğenmedi


omurkadir

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
768
Tepkime puanı
981
Konum
İzmit
İsim
Ömür

Vw golf 8 mediasından memnun olmayanlar yazılım güncelleme bekleyenler vardı forumumuzda....
Otomobildünyam daki haberi alıntılıyorum...



https://www.otomobildunyam.com/?p=454

VW’nin Yeni CEO’su Yeni Bilgi-Eğlence Sisteminin Kötü Olduğunu Kabul Etti ve En Kısa Zamanda Düzeltme Sözü Verdi

Mk8 Golf GTI piyasaya sürüldüğünde, eleştirmenler ve hayranlar neredeyse oybirliğiyle, kafa karıştırıcı ve hataya açık bilgi-eğlence sisteminin kullanımı konusunda hemfikirdi. Volkswagen’in yeni CEO’su Thomas Schäfer, sorunu hızla çözme sözü verdi.

Car Magazine’e konuşan yeni atanan CEO, Mk8 Golf’ün yanı sıra serideki diğer araçların çoğunda bulunan MIB3 bilgi-eğlence sisteminde ve çeşitli markaların elektrikli araçlarında hatalar yapıldığını itiraf etti.
Schäfer, “Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz,” dedi. “Müşterilerden geri bildirim alıyoruz, kliniklerden (VW çalışanları harici kişiler) ve gazetecilerden geri bildirim alıyoruz… ‘Bunun iyi olmadığını biliyorsun. Bunu iyileştirmelisin.’”

2024-VW-Golf-Facelift-1024x691.jpg

CEO, ısıtıcıyı kontrol eden sürgüleri ve geceleri radyo sesini aydınlatmak gibi şeyler yapacak olan “yeni 3.0 yazılımının” yolda olduğunu ve böylece sürücülerin onları gerçekten bulabileceğini söylüyor. Şirket ayrıca sistemi “daha fazla özellik ile çok daha hızlı” hale getirmek için çalışıyor.
Ancak iyileştirmeler yazılımla sınırlı kalmayacak. Schäfer, VW’nin araçlarındaki direksiyon simidindeki dokunmatik kapasitif düğmeler gibi donanımların iyileştirileceğini veya tamamen değiştirileceğini söyledi. Ancak bunun uygulanması biraz daha uzun sürecek ve CEO, yeni donanım geliştirmelerinin 2024’te araçlarda yer alacağını söyledi, ancak gelecek yıl Tiguan’da revize edilmiş bir direksiyon simidi tanıtılacak.
Schäfer, bunun gibi hataların tekrarlanmasına izin vermemek konusunda ciddi. Yönetim kurulunun bilgi-eğlence sistemindeki iyileştirmelerin ilerleyişini kontrol etmek için aylık olarak toplantı halinde.

2022-VW-ID.3-1024x683.jpg


‘Artık eskisinden çok daha fazla düzenli kliniklerimiz var. Rastgele insanlar kullanıyoruz. Kendi çalışanlarımıza her zaman sorarsanız, bunun harika olduğunu söyleyeceklerdir. Ama önyargılılar!” dedi Schäfer. “Yaşlar da dahil olmak üzere hayatın her kesiminden insanları almanız gerekiyor. Onlara soruyoruz: ‘Bu sizin için çalışıyor mu? Evet mi hayır mı?’ İnsanların fonksiyonları ne kadar basit bir şekilde bulduğunu öğreniyorsunuz. Umarım bunu hızlandırırız ve bizim için projelerde normal bir tatbikat gibi olur.”
Gelecekte Schäfer, Volkswagen ve birçok markasının araçlarının iç mekanlarının daha tutarlı olmasını sağlayan marka kimlikleri oluşturmak için çalışacağını söyledi. Bunun, müşterilerin marş düğmesi, ses kontrolleri ve dörtlü flaşör düğmesi gibi şeyleri bulmasını kolaylaştıracağını umuyorlar.
Schäfer, “Bunu mantıksal bir yaklaşımla klinikleştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 

Yazılımla falan ses kalitesi artmaz !!
Bmw1 deki standart ses sistemini görünce ?

Bmw ciler her gece oturup, media sound upgrade beklemesi lazım.

Bu yüzden hifi opsiyonlu bmw teslimatı uzadıkca uzuyor benim arkadaşın.

Bmw hifi deyince de?
Zannetmeyinki
Marantz+magnat+denon+onkyo+
bose+harman bi araya gelmiş bmw ye hifi sistem üretmiş

Gittik hi-fi li bmw 1 test ettik.

Bmw hifi = golf 7 standart ses sistemi anca ediyor.

Mk8 media sesini bilmiyorum
Ama bmw standart ses sistemi zavallı statüsünde. Yazıkkkk......
 
Upvote 0

Yazılımla falan ses kalitesi artmaz !!
Bmw1 deki standart ses sistemini görünce ?

Bmw ciler her gece oturup, media sound upgrade beklemesi lazım.

Bu yüzden hifi opsiyonlu bmw teslimatı uzadıkca uzuyor benim arkadaşın.

Bmw hifi deyince de?
Zannetmeyinki
Marantz+magnat+denon+onkyo+
bose+harman bi araya gelmiş bmw ye hifi sistem üretmiş

Gittik hi-fi li bmw 1 test ettik.

Bmw hifi = golf 7 standart ses sistemi anca ediyor.

Mk8 media sesini bilmiyorum
Ama bmw standart ses sistemi zavallı statüsünde. Yazıkkkk......

Katılıyorum. Hem 1 serisindeki baz ses sistemi, hem de bir önceki 3 serisindeki hi-fi ses sistemini dinlemiş biri olarak, hiç beğenmediğimi ve Golf 7'ye göre düşük kaldığını destekleyebilirim. Harman Kardon opsiyonu ile gelen sistemin ile neredeyse aynı ayardadır diye düşünüyorum Golf 7'deki ses sisteminin.

Bang&Olufsen'i dinlemiştim bir kez Audi S3 modelinde, çok dinamik ve temiz bir sesi vardı. Tınılar çok hoştu. Ama gerek var mı bilmiyorum. ( Golf 7 açısından)

Doğuş Maslak'ta yeni seri A3'ün ve yeni Golf'ün ses sistemini de dinledim. A3 bana çok zayıf,vasat düzeyde ve mid odaklı geldi. Ayrıca Golf'teki gibi orta frekans ayarı da bulunmuyor menüde. Golf 8 ise ne kötü ne iyi diye düşünüyorum. Golf 7'nin ses sistemi Harman Kardon gibi kalır Golf 8'in ses sistemine göre bence. O ayrı bir konu.

Audi'nin baz ses sistemleri nedense VW'e göre daha geride. Eski kasa A3 de kullandım bir çok kez. Onun da ses sistemi yaramaz bence. Fakat yeni A3 ondan da kötü.

Alınabilecek olsa yeni araçlar opsiyonlu olan ses sistemleri daha tercih edilesi. Tabi bulması çok zor. Özellikle A3 için.
 
Upvote 0
@theguywithgolf

Bmw hifi system vergiler dahil 13.529

Bmw harman kardon sistem vergiler 34.748 şuan

Harmanlı bmw hiç dinlemedim.

Yukarda dediğim gibi

**Standart sistem içler acısı

**bmw Hifi= mk7 golf

Harmanda 34 bin verip bangır bangır tokk basslar
Cıssss Tıssss tizler alırız muhtemelen.
 
Upvote 0
Ses kalitesenin yazılımla alakalı olması çok düşük ihtimal, hoperlor kalitesi kötü sanırım, düzelmesi ancak hoperlorler değişirse olur.
Benim yazdığımı dikkatli okursanız; iyi bir ses sistemi var demişim zaten :). Sorun şu: Sesin dağılımında bazen hatalar oluyor. Bu da yazılımsal bir sorunu işaret ediyor. Center hoparlör çok başarılı.
 
Upvote 0
Görüş açısını etkilemeyecek dikey 12"/15" ,Ekran pixel yoğunluğu 300nit üstü, İşlemcisi 2/3 binlik tablet hızında, Androit apple play ücretsiz, Her bir çıkış 35w 40w değil de 70w - 20cm hoparlör bass a gerek yok bu sayede, yapmak bu kadar mı zor.
Yıllardır müşterilerini mağdur ettiler media var, oynatmıyor ne kadar ver 1500/2000

Temsili resim ekledim kazık gibi ortada dikey ekran işi bence en başından hata.. Güzel bir ekran klima menfez sistemine bakıyor..

google-android-auto-volvo-xc90.jpg

Buda saçmalığın zirvesi
2021-Ford-Mustang-MachE-jumbo-screen1.jpg
 
Upvote 0
Yazılımla ses kalitesinin artmasından ziyade mevzu sesin bazen center a bazen sağ tarafa yolcuya kayması, ya da basların birden azalması. ki bu durumlar her seferinde de yapmıyor. Ben bunun müzik sisteminin aşırı yük koruma sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bununda yazılımla düzelme ihtimali çok çok yüksek. Haliyle benim şikayetim ses sisteminin sesinin kalitesizliği değil dengesizliği. yoksa iyi bir kaynaktan müzik dinlerseniz kalitesi hiçte fena değil.
Yani tam böyle keyifli güzelce çalıyor, ulen bi tık daha ses açayım diyosun hop sesin sahnesi kaydı sağ tarafa. ya da baslar birden azaldı vs.
Umarım bu dengesizliğe çare olur gelecek olan yazılım...
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt