orjinal otomobil boyası


@magic evet hatırlıyorum hatta seramik kaplama için soru sormustunuz. Hayırlı olsun aracınız Güle güle kullanın. 

 

Bu forumun devamında sıfır araç alırken boyasinda dikkat edeceğiniz birkaç hususu anlatacağım. Önce biraz görsel toplayayım. 

Stay tuned :)

 
Resim pek net değil ama göründüğü kadariyla orda boya kalmamış yani renk veren kısım gitmiş. Tamiri kolaydır. Bir ince suluboya fırçası ile oraya 1 damla boya koyup üstüne biraz vernik işlem tamam. Geçmiş olsun:)
@ladinkayin

Öncelikle boya hakkında verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler.

Resimde ki Aynı şekilde bir olayı yaşadım ben. tamda bu görüntüde olduğu gibi. sıfır numara sulu boya fırcası ile 1 damla kadar boyayı oraya ekledim ve güzel bir şekilde boyasız olan kısmı kapattım. Bu gibi olaylar küçük olsa da can sıkıyor. şimdilik hallettim boya düşerse aynı işlemi yine tekrar ederim herhalde :)  

 
evet arkadaşlar bilgilenmeye devam edelim :)

DOI (distinctness of image) : Imaj Netliği demektir. Bir yüzeyde yansiyan imaj ne kadar net olursa bu yayılmanın o kadar iyi olduğunu gösterir. Aracın karşısına geçin ve kendinizi ne kadar net gördüğünüze bakın. Ayna da imaj netliği çok yüksektir örneğin. Aşağıdaki örneklere göz atabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 3689Ekli dosyayı görüntüle 3690

Ekli dosyayı görüntüle 3691

Ekli dosyayı görüntüle 3692

Araç üreticileri imaj netliği yüksek araçlar üretmeye çalışır çünkü müşteri nezdinde aracın albeni yükselir.

İmaj netliğini genelde 2 sorun etkiler. Bunlar da ;

1. Orange peel (portakallanma ): resimler zaten kendini açıklıyor. Sağdaki boya portakal kabuğu gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 3694Ekli dosyayı görüntüle 3693

Ekli dosyayı görüntüle 3695

Ekli dosyayı görüntüle 3694 Haze (buğulanma veya pusluluk ) : ışığın çevresine bakın pusluluğu farkedeceksiniz. Orjinal oto boyasında olan bir sorun değildir daha çok oto tamir boyası uygulandıktan sonra ortaya çıkar.

Ekli dosyayı görüntüle 3696

Ekli dosyayı görüntüle 3697

 
Gölgelenme sorunu veya "mottling". Metalik veya inci (pearl pigment) içeren renklerde muhtemel olan bir sorundur. Metal pigmentin boya araç yüzeyine uygulandıktan sonra boya katmanı içerisindeki oryantasyonuyla ilgili bir sorundur.Koyu renklerde görülmesi zordur fakat özellikle açık metalik renklerde kolay görünür. Daha çok "highlite" denilen müşterinin ilk gözüne çarpan, örneğin kapı üstlerinde veya çamurluklarda  rastlanabilir. Güneş ışığında pek belli olmaz. Gölge bir ortamda (show room da loş ortam olabilir) araca mümkün olduğunda yatay açıya bakarak görmeye çalışabilirsiniz. Aşağıda 2 fotoğraf var. Açıklı koyulu yerleri daire içine aldım. Tamda bahsettiğim gölge sorununa iyi bir örnektir.

Arkadaşlar maalesef bu boya problemi piyas da mevcut bazı renklerde çok az da olsa mevcuttur. Görmek zordur ama yine de açık metalik veya inci (pearl) içeren mavi,kırmızı, fume renklere bu gözle bakmakta fayda var. Unutmayalım, loş ortamda yatay açıdan bakılacak :)

Ekli dosyayı görüntüle 3698

Ekli dosyayı görüntüle 3699

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ladinkayin

bilgiler için teşekkürler.Ben bu vosmer alsancağı anlayamadım ekim 2013 de aracı alırken cam filmi yaptırmak istedim kampanya gibi birşeyler var mı cam filmi -boya koruma ikilisi herkesin yaptığı bana boya koruma yapmıyoruz sizde yaptırmayın almanya yasakladı aracınız garantiden çıkar dendi ben tabi kitapcığı okudum yılda en az 2 kez boya koruma yapılması gerektiği öneriliyordu sallamadım tabi bayiyi sürekli düzenli olarak uyguladım şimdi ise wax dan vs den daha ağır bir kimyasal olan seramik kaplamayı kendileri uyguluyorlar ilginç

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@ladinkayin teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Bu sabah Balıkesir Susurluk arası bir Opet benzin istasyonuna girdim. Depo dolarken baktım yeni Renault Kadjar inci beyazı sahibi bir arkadaş otomatik fırçalı araç yıkama makinesine girmek için manevra yapıyor. Gittim yanına ve aracınızı buna sokmayın boyasına çok zarar verir çok çizer bilginiz olsun dedim. Arkadaş biraz şaşırdı ama bilmiyordum çok teşekkür ederim dedi ve makineye girmekten vazgeçti :)

Golf sahipleri bu konularda daha bilinçli yine de bir hatırlatma olsun diye yazmak istedim.

 
Ben de 5 gün sonra arabamı teslim alacağım. Boya koruma yaptırmayı düşünüyordum aslında. Sizin verdiğiniz bilgilere dayanarak vazgeçtim. Teşekkür ederim 

 

Evet dostlar golf ümüz 1 yılını doldurdu ve yıkamadan çıktıktan sonraki hali burda. Ne boya koruma var ne seramk kaplama. Özet ;

-yıkamayla ilgili çizik yok

-otoparkta sağolsun kapı açmayı bilmeyenlerin sebep oldukları küçük boya atmaları var kapı kolunda ve kapıda. Bunlara nokta rötuşlar lazım.

-yine otoparkta çocuklar oyun oynarken kaputun üstüne çıkmış onun birkaç ufak hafif çiziği var. Cila ile giderilebilir derin değil.

Sonuç : ilk günkü gibi pırıl pırıl :)

Aracınızın orjinal boyasına güvenin. özenli yıkama ve düzgün yerlere park ettikten sonra aracınızın boyası uzun yıllar sizi memnun edecektir.

nn.jpg

 

Geri
Üst Alt