Polo 1.4 TDI Otomatik Arıza Uyarısı


optimistic

Üye
Katılım
2 Kas 2021
Mesajlar
139
Tepkime puanı
52
Konum
Aksaray
İsim
ismail
Araç
Golf 5 1.6 fsi
Merhaba arkadaşlar bir golf sahibi olarak, polo ile ilgili bir başlıkta olmadığı için yeri burasımıdır değilmidir onuda bilemiyorum, aynı markanın aracı olduğu için siz arkadaşların görüşlerini alabilirsem mutlu olurum.

Arkadaşımın 2016 model 1.4 tdi otomatik vites polo marka aracı var.

Aracını bir arkadaşına emanet vermiş sonra aracı geri aldığında ilk farkettiği aracın 4 lastiği için lastik basıncı düşük uyarısı vermiş. Sonrasındada ekranda aşağıdaki resimde gördüğünüz arac fren diskine yada müzik cd sine benzeyen uyarı ikazı çıkmış. Bu arızayı resmine göre internette araştırdım ama bu veya buna benzer bir arıza uyarı resmine hiç bir yerde rastlamadım. Belki bir arıza değildir ama bilemediği için açıkcası tedirgin olmuş.

Aracın çalışmasında gidişinde yada herhangi bir şeyinde bir anormallik gariplikte yok.

Aracın bilgi ekranında herhangi bir ikaz sesi yada ikaz yazısı da çıkmıyor.

Sizce bu uyarı işareti nedir konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yada bu uyarı ışığı ile ilgili tecrübesi olan arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

İlgili uyarı ikaz resmi aşağıdaki gibidir.
 

Ekli dosyalar

  • polo.png
    polo.png
    330.9 KB · Görüntüleme: 48

O simgeyi ilk defa görüyorum, başka bir açıklaması yok ise eğer, Dediğiniz gibi CD simgesine benziyor. Ünite varsa bi kontrol edin içinde CD vs var mı diye. Onun dışında birşey dikkatimi çekti. Mfa'da yazan şeyin normalde "Haritalar" olduğu varsayarsak hatiralar diye yazıyor?? Yoksa ben mi yanlış okuyorum
 
Son düzenleme:
Upvote 0
Hatıralar diye bir parça var cd den çalıyor sanki :)
 
Upvote 0
@Recep Gül @erkanwrc Günaydın arkadaşlar.

Arkadaşım bana yakın değil telefonla konuştuk durumu izah etti böyle böyle diye. Uyarı simgesinin kendisinden ekran görüntüsünü atmasını istedim bana gönderdi. Araç bana yakın olmadığı için bizzat kendim kontrol edemedim.

Büyük ihtimalle söylediğiniz gibi cd yi daha önce kullanmadığı için emanet aldığı kişide aracın müzik sistemine cd takmış olabilir. Aracını geri aldığı esnada müzik sisteminde cd takılı olduğu için Belkide kendisi cd yi uzun süredir kullanmadığından daha önce o simgeyi görmemiş olabilir :)

Akşam işten çıktıntan sonra kendisiyle görüşüp o esnada cd nin çalıp çalmadığını kendisinden teyit ederim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu arada ekrandaki Hatiralar dediği şey Mirkelamın hatıralar isimli şarkısı ben resmi kırptığım için sadece şarkı ismi kalmış :)
 
Upvote 0
Şimdi anlaşıldı o zamam hocam MFA ekranından "müzik" sekmesi açık ve çalan parçanın adını yazıyor. Sesi kısık sanırım çaldığını da duymuyor🤦
Büyük ihtimalle o simge CD simgesi.

Davincinin şifresini çözdük sanırım
 
Upvote 0
Şimdi anlaşıldı o zamam hocam MFA ekranından "müzik" sekmesi açık ve çalan parçanın adını yazıyor. Sesi kısık sanırım çaldığını da duymuyor🤦
Büyük ihtimalle o simge CD simgesi.

Davincinin şifresini çözdük sanırım

Biraz daha derinlere inersek arkadas ne yemis o gun onu bile cozeriz :)
 
Upvote 0
Evet arkadaşlar konu sizinde yukarıda belirttiğiniz üzere cd takılıymış o esnada arkadaşım cd yi hiç kullanmadığı için haliyle ilk kez görmüş o simgeyi. Neyseki bir zor problemin daha üstesinden gelmiş olduk 😃
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt