Bugünün Kazası


necoishere

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
25
Tepkime puanı
12
Konum
İstanbul
İsim
Nejmettin
Selam arkadaşlar, hayırlı cumalar.

Bu sabah işe geç kaldım diye biraz acele ile giderken bir kaza geçirdim, tamponu yırtmış bulundum.
Daha henüz ilk arabam, ilk kazam olduğu için bu işlerin çok cahiliyim. O yüzden nasıl yol izleyeceğimi henüz çözemedim.

İlk olarak servise vereyim direkt kaskodan yapsınlar, hiç uğraşmayım dedim. Ama sonra tramerde durduk yere 10-20k TL hasar yazsın istemedim.
ikinci olarak, aklımda GTI tampon almak vardı. Tabi bunun da, sensörü, sisi, dolusu boşu dünya bir bakılması gereken yeri varmış.
Son seçenek olarak; varsa güvenilir, eli düzgün bir usta ona götürecegiz tamir oluyorsa tamir isteyecegiz.

Araç: 2016 1.4TSI DSG Highline

Şimdi ben bunu nasıl halledeyim bana bir hâl çare önerebilir misiniz?


WhatsApp Image 2022-05-13 at 13.55.13.jpeg
 

geçmiş olsun, benimde arka tamponda buna benzer yırtık vardı ama bu kadar değildi yarısı kadar mini onarımdan ücretsiz yaptırmştım rs serviste yeni bosnada tamponda sorun yoktu ama jantıma boya sıçratmıştı işçiliği kısaca özetlersek bir yeri yaparken diğer yeri bozmuşlar :) maslakta da var orası da olabilir kaskonuzun anlaşmalı mini onarıma bakın derim bi ben öyle yapmıştım. ama bu kadar büyük hasar mini onarıma girmiyebilir.
 
Upvote 0
Geçmiş olsun,
Kasko delinmesin diye düşünmeyin O fiyat için cepten yaptırılmaz bence; Hani 300-500 lük bişey olur düşünülür ama bu durum biraz farklı olmuş.
Önce Kaskonuzla bir görüşün, benim Akbank dan kaskomda 1 hasarı saymıyor, böyle bir uygulaması varmı,
sakin kafayla acele etmeden, burdan gelen fikirlere yaşanmış durumlara göre karar verirsiniz.
Allah kolaylık versin.
 
Upvote 0
Gecmis olsun,

Bu hasar icin sakin kaskoyu bulastirmayin, isterseniz GTI isterseniz R-line veya cikma alip boyatin.

Kasko ile yaparsaniz:

*Bugün cebinizden cikacak paradan cok daha fazlasi seneye yenilemede cikar

*Tramer cikar

Mini onarim büyük ihtimalle olmaz, tampon degismeli, ayrica altinda baska hasar var mi kontrol edin
 
Upvote 0
Geçmiş olsun,

Kasko ile yaptırırsanız 10 bin TL üzerinde tramer kaydı çıkması muhtemeldir ve bu da satarken 10 bin TL daha ucuza arabanızı satacağınız anlamına geliyor malesef. Ülkede tramer manyaklığı var. Ek olarak, seneye kasko/trafik sigortası fiyatlandırması da bir üst basamaktan fiyatlandırılacak. Ben olsaydım hayalimdeki tamponu alıp taktırır kafamda rahat olurdu.
 
Son düzenleme:
Upvote 0
gecmis olsun, youtubeden kırık tampon tamiri, tampon dikme diye aratırsanız, bu tamponu tamir edebilecek ustalara ulasabilirsiniz en azindan videosu olanlara.
 
Upvote 0
"ikinci olarak, aklımda GTI tampon almak vardı." Beyaz Garaj diye yazın Gökhan Bey 7gti ön arka tamponu için fiyat isteyin. rollist Volkan yönlendirdi diyebilirsiniz. Zaten alacaksanız orjinali tamir edip bu olmadı demeyin derim ben. Hem bir değişiklik olur. Komple set halinde getiriyor tamponu. Arabayı sabah bırakır öğlen alırsınız. Çıkan tamponları da muhafaza edersiniz. 1652451080649.png
 
Upvote 0
İstanbul Anadolu yakasında isen Ümraniye sanayi de plastik kaynak yapan yerler var, değilsen de bulunduğun yerde olabilir. En kötü kaza böyle olsun,
Geçmiş olsun
 
Upvote 0
Gecmis olsun,

Bu hasar icin sakin kaskoyu bulastirmayin, isterseniz GTI isterseniz R-line veya cikma alip boyatin.

Kasko ile yaparsaniz:

*Bugün cebinizden cikacak paradan cok daha fazlasi seneye yenilemede cikar

*Tramer cikar

Mini onarim büyük ihtimalle olmaz, tampon degismeli, ayrica altinda baska hasar var mi kontrol edin
@necoishere geçmiş olsun, yukarıdaki tavsiyeye +1 diyorum.
 
Upvote 0
Geçmiş olsun. @krym hocama katılıyorum, satacağınız zaman tramer takıntılılarla uğraşmanız bir yana, kasko yenilemede karşılaşacağınız fiyat artışı için değmez bence de. İyi ki cana gelmemiş. Gti tampona vesile olmuş gibi düşünün. Hasarlı tamponunuzun tamiri çok masraflı olmayacaksa onu da tamir ettirdikten sonra kullanıcıya veya çıkmacılara satarak yeni tampon maliyetinizi bir nebze düşürebilirsiniz. Önce Beyaz Garaj veya Sem Tuning ile görüşmenizi tavsiye ederim.
 
Upvote 0
Geçmiş olsun.Kasko fiyatları neredeyse %200 artmışken bence bozdurmayın. İyi bir kaportacı plastik kaynak yapıp 1 günde teslim eder. Tahminime göre de 1500₺ civarına sıfır gibi olur. Veya sis farınız, far yıkamanız, panjurlar sağlam zaten linkteki ürünü alıp, 500 liraya da tertemiz boyatıp kullanın
 
Son düzenleme:
Upvote 0
Geçmiş olsun.Şu dönemde böyle bir hasar için sakın ha kasko işine girmeyin,seneye çok canınız yanar.Yukarda bir yorumda yılda bir hasar sorun olmuyor yazılmış,şirketler 3.yıl ve üzeri hasarsızlıkta hasarsızlık koruma teminatı verirler fakat bunun da kademe korumaktan başka hiçbir faydası yok ve aynı şirketten devam etmeniz halinde o basamağı korur ama gelecek yıl yine size bir şekilde o fiyatı yansıtırlar.
Mini onarım avuç içinden büyük hasarları karşılamaz,mini onarım genelde yılda 4adet hasarı karşılatır hatta bazı şirketler hasar hafif büyük olduğunda bu 4hakkınızı tek hasarda birleştirme yanlısı olabilir fakat bu uygulama da günümüz şartlarında eskide kaldı.1000-1500tl dahi tutsa cebinizden karşılayın.Tavsiyedir.
 
Upvote 0

Geçmiş olsun, bence de GTI tampon hayalinizi gerçekleştirin hem tadsız bir olayın üzerine biraz moraliniz düzelir.

İşe git gel yaparken dikkatli olun dostlar hiç bir şey canınızdan önemli değil.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt