Arıza tespit ücreti?


Bu olay yakin zamanda basima geldi, akusu zayiflayan aracim soguk bir sabah calismadi, oglen denedim calisti, yetkiliden ve ozel servislerden fiyat aldim, yetkili fiyati montaj dahil daha uygun geldi, yetkili servise araci biraktim ve bir kac arizasini soyledim. Arizalar; kalorifer suru tarafi ilik, yolcu ve arka taraf soguk ufluyordu ve arac 90 dereceyi gormuyordu. Telefonda akunun degismesi gerektigi, isitma sorununun kalorifer peteginden kaynaklandigini degismesi gerektigini, motor sicakligi ile ilgili termostatta sorun olmadigini ancak sogutma suyu genlesme kabi ile antifiriz sivisinin degismesi gerektigini soylediler akuyu kabul ettim digerlerini yapmayin dedim cunki petek, genlesme kabi ve sivi degisim iscilik ve parca dahil 8500 tl fiyat verdiler. Araci aku + ariza tespitleri icin 2800 kusur odeyip aldim (aku 2400+400 tespit).
Disarida petegi yikattim 250tl, genlesme kabi+antifriz+safsu+iscilik sogutma suyu degisimine 1000tl harcadim. Kalorifer isitiyor, termostat duzeldi arac 90 derece calisma sicakligini buluyor. 2400+8500 yerine; 2800+1250 tlye arizalardan kurtuldum.
 
arıza tespitinin ücretli olması son derece normal, bence garip olan ücretin sabit olması. arıza var arıza var, saatlik ücretle hesaplanabilir mesela.
 

Geri
Üst Alt