Golf Mk7.5 Dururken ve Kalkarken Pedallardan Gelen Garip Ses


Knntrkgl

Yeni Üye
Katılım
26 Tem 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Knn
Merhabalar, 2017 golf mk 7.5 1.6 tdi dsg sahibiyim. Yaklaşık 2 yıldır aracı kullanmaktayım aracım 73000 km de. Kar yağışı yoğun bir ilde yaşıyorum, dün araç buzda pati çektiği için araç haraket etmiyordu. Bu sebeple aranı N konumuna alıp iterek hareket ettirebildik. Bu itme esnasında manevra freni arka sensörlerden bizi algıladığı için bir iki kez devreye girdi. Daha sonra hareket ettiğimde dur kalklarda auto hold devredeyken gaz ve fren pedalından garip sesler gelmeye başladı, bu sesi sanki manevra freni devreye girdiğinde gelen sese benzettim. Ses durma esnasında fren pedalına sert basıp ayağı çekince geliyor o esnada gelmiyorsa kalkış esnasında gaz pedalına basınca geliyor. Sesin kısa bir videosunu çektim.


Sanki el freni çekiyormuşçasına gelen ses. Bu şekilde bir sorun yaşayan oldu mu? Bu arada aracı yetkili servise bıraktım servis inceliyor ama henüz sorun tespit edilemedi.
 
Sorunu başka yaşayan yok sanırım, bilgi mayetli yazıyorum. Aracım 3. Gün hala serviste, be yazıkki servisteki ustalar arıza kodu ustası olduğu için henüz arıza tespiti yapılamadı. 126 vw servis grubuna bu tarz arıza ile karşılaşan var mı diye sordular karşılaşan olmamış, servis formeni abs beyni arızalı olabilir falan diyo bu arada abs beynine 30bin istiyorlar, 2. Gün tüm lastikler balatalar kaliperler sökülüp balılmış sorun yokmuş fakat test ettiklerinde videodaki ses gelmemiş, ben düzelmiş mi diye sorduğumda, biz o sesi duyduk ve o arıza sesinin kaynağını nedenini bulmadan arıza giderildi diyemeyiz dendi, daha sonra bende serviste bulunduğum esnada hidrolik hortumları hava kontrolü yapıldı, sol ön teker hava alma tıpa görevi gören civatayı sökünce tıkanıklık farkettiler. Civata normalde ucu yaplı olmalıymış fakat, tıkanıklıktan kaynaklı civata korozyon kaplamış kupkuruydu. Bu sebep olabilir mi dediğimde net bir şey söylenmedi.( bu tıkanıklık bu tarz soruna sebep olur mu? bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum) uzun lafın kısası ustaya auto hold ve çarpışma önleyici frenle alakalı bu tarz ses oluştuğunu söylesem de yüzüme ufo gören masum köylü gibi bakıyolar. Tespit için 1 ay bile serviste kalabileceği söylendi. Nasıl bir araçmış bu golf anlamadım. Bu arada abs beyni arızası ile karşılaşan oldu mu? Araçta abs devreye giriyor frenlerde tutmama gibi bir durum yok.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt