Ufak bir kaza yaptım


Tekrarda Merhaba, Geçen ay ufak bir kaza geçirmiştim kasko olmadığı için işlemler biraz uzun sürdü. Sigorta şirketi geldi ve Auto king gönderilip tamir olmasına karar verdi geçen hafta, Bugün tamponu söktüler aracı aldım tamir işlemide 1,2 hafta sürer dediler, gönderilcek, tamir olucak ve gelecek. Tampon söküldüğünde demirde eziklik olduğunu farkettim, Sizce bu bir sıkıntı mı ?

golff.jpggolfff.jpg
 

@Egehan sönümleme mesafesi azaldığı için aynı şiddette aynı bölgeden bir darbe alınca muhtemelen kaportaya temas edecektir.

Bişey olmaz denemez. En olmadı düzeltilebilir ancak elbette darbe almamış demir kadar sağlam olur mu, %100 olmasa da %80 daha iyi olur.

Yakından baktım şimdi kırılma da söz konusu. Çıkma bulup değiştirebilir.
 
Son düzenleme:
Valla bu devirde kaskosuz binmek büyük cesaret. Öte yandan arkadan size çarpıyorsa %100 suçludur, ve araç karşı tarafının sigorta şirketinden karşılanır. Sizin neden yetkili servise götürmediğinizi de anlamadım. Autoking gibi kasap bir firmaya yaptırmakta zaten ayrı bir cesaret. Ezilen arka panel düzelmesi zordur değişmesi gerekir. Sizin araca bakan ekspere ulaşıp bölye bir durum var bunu bedelini autoking firmasına ödeyecekmisiniz diye sorun. Geçmiş olsun.
 
@tuncer_2632 Hocam haklısınız ancak yetkili servise götürseydim eğer tampon değişimi istiyebilirler diye götürmedim aracımda tramer kaydı yok değişim olursa eğer boşuna trameri artmasın diye götürmedim. Ustamla konuştum araç benden önceki sahibinde kaza yapmış ve ozamandan kalma bir eziklik düzeltilmeden toplanmış araç. Üstündeki paslanmadan anlayabilirsin dedi.
 
çok geçmiş olsun iyi bir boyacının temiz ustalığı ile dışarda yaptırmanızı tavsiye ederim
 
Kasko yaptırmak şart gibi bişey oldu. Kaza durumunda karşı taraf suçlu ise canını çıkarıyorlar. Geçen haftalarda motorlu kurye bizim araca çarptı, masraflar kaskodan karşılanıp karşı tarafa rücu etti. Kasko olmasaydı süreç sıkıntılı olabilirdi.
Geçmiş olsun
 
30EADD05-6A40-4DD0-999B-D238581A5E0E.jpeg757CDA64-0F64-438E-8A8B-E188999A14FC.jpeg
Tekrardan merhaba arkadaşlar işlemler tamamlandı. 1200tl tramer çıktı sanırsam biraz renk farkı oldu oda aracımın boyası çok iyi durumda olmadığı için.
 
@Egehan tekrar geçmiş olsun.

Umarım havalandırma menfezlerinin etrafına izolasyon yaparak takmışsınızdır. Malum su alma sorununu yaşamadan önlemini almış olurdunuz.

(Darbe o kısımdan olmadığı için ilk başta hatırlatmayı unuttum. Arka tamponu çıkan her golfün menfezlerinin etrafını izolasyon yapmak olası su alma durumuna karşı önlem olmuş oluyor.)
 
@ogzogz teşşekkür ederim hocam tekrardan, hocam su aldığı için sökülmüşken izolasyon yapıp taktık :)
 
B321073C-F8F8-4E15-9F63-3FEA863309AD.jpeg
Cumartesi tampon işlemi bitti eve getirdim getirdikten 30 dk sonra aracın biri sürtmüş :) garajı olanlar çok şanslı cidden.
 

Bu tampon hasarını yetkili servise de götürsen onlar da i
Ekli dosyayı görüntüle 55103
Cumartesi tampon işlemi bitti eve getirdim getirdikten 30 dk sonra aracın biri sürtmüş :) garajı olanlar çok şanslı cidden.
Ekli dosyayı görüntüle 55047Ekli dosyayı görüntüle 55048
Tekrardan merhaba arkadaşlar işlemler tamamlandı. 1200tl tramer çıktı sanırsam biraz renk farkı oldu oda aracımın boyası çok iyi durumda olmadığı için.
Yanlış bilgi vermek istemem ama eski aracımda da ön tampon için aynı şey başıma gelmişti. Beyaz renkler opak da olsa boyası vernikli oluyor ve o verniği ya az koyuyorlar ya da hiç koymuyorlar o yüzden tampon hem farklı renk tonunda oluyor hem de mat duruyor.
 

Geri
Üst Alt