Lütfen Yardım


@Talip Polat@Talip Polat Bu nasıl bir mantıktır ben anlamadım. Bayi size yardımcı olacak siz st den davacı olacaksınız demek bizde çalışan her st potansiyel dolandırıcı olabilir kapora verirseniz dolandırılabilirsiniz ve biz sorumluluk almayız kendi başınızın çaresine bakın demektir. Ben arabayı doğuş bayiisinden alıyorum st den 2. el araba almıyorumki st ile bizzat kendim uğraşayım. Daha neler göreceğiz bakalım :) Bence bu şekilde davranmaya devam ederlerse direkt bayiiyi mahkemeye vermek düşünülebilir (hukukçu arkadaşlar ne der?) zira şahışı mahkemeye verip kazansanız bile paranızı alamazsınız. O st yi TR de bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zor ben size söyleyeyim:)

Ben kiracıyla davalık oldum, davayı kazandım şimdi koskoca TC o adamı bulamıyor iyi mi? 8 bin TL alacağım var 2 senedir alamıyorum. Sevsinler bu memleketin adaletini diyorum.

Özet : şahısla kesinlikle muhatap olmayın sizin muhatapınız bayiidir.

 
@Talip Polat hocam bir hukuk 3. sinif ogrencisi olarak bildiklerim cercevesinde sunlari soyleyebilirim ; burada st ye TCK m:158 h bendine gore NITELIKLI DOLANDIRICILIK sucundan dolayi dava acabilirsiniz . Ancak st ye dava acmak [kazansaniz bile adamdan almanizi zor olabilir cunku adamin hicbir malvarligi olmayabilir ,adam ortada olmayabilir (ihtimal olarak soyluyorum)] cok mantikli degildir . Sizin burada bana gore yapacaginiz en iyi sey elinizde imzali ve firma adini acikca iceren yazili bir delil olmasindan dolayi yani (sizin aslinda firmayla bir sozlesmeniz var) TBK 116 Yardimci Kisilerin Fiillerinden Sorumluluk hukumlerine gidebilirsiniz nacizane fikirlerim bu yondedir. En kisa surede istediginiz neticeye ulasirsiniz insallah ustadim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli arkadaşlar herkese merhaba Kahramanmaraş Elis otomotivde araç siparişi verdim.St benden kapora istedi bende elden 5000 tl para verdim ve makbuzu aldım. Yaklaşık 3 aydır araç bekliyorum ve araç şuanda stoklarına girmiş durumda.Ancak bugün beni bir bayan satış temsilcisi aradı ve önceki st işten ayrıldığını bundan sonra Size ben yardımcı olacağım dedi ve benden kaporayi nasıl ödediğim söyledi bende yukarda anlatığım gibi durumu izah etim o da bana paranın muhasebe kayıtlarına görünmediği ve önceki st kaçtiğini savcılığa gidip kendisi hakinda paranı almak için suç duyurusunda bulunmami söyledi. Şok oldum bu şaka mı dedim ya Bide bende dekontu istedi inceleyecekler miş.Lütfen bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir yardimci olun.Saygilarimla 
@Talip Polat hocam öncelikle geçmiş olsun epey zaman geçmiş okuyunca başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Umarım en kısa sürede paranızı geri alırsınız. 

Tekrar geçmiş olsun hocam, bayi adı vs yazıyorsa dekont üzerinde onların sorumluluğunda. Adam kaçtıysa kaçtı, bu sizin değil bayinin takip etmesi gereken bir husus.

Uzun lafın kısası; bu gibi durumları önlemek için kendileri biraz akıllı olup direk bankaya kurumsal hesaplarına parayı yatırmanızı isteselerdi bunun önüne geçerlerdi. 

elemanlar geçici sonuçta. 

Konuyu takip ediyorum, bir sorunuz olursa forumca arkanızda olduğumuzu biliniz. 

 

Geri
Üst Alt