2022 Yeni Honda Civic Türkiye fiyatları açıklandı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,778
Tepkime puanı
8,332
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Bugün lansmanı düzenlenen yeni Honda Civic, LPG'li seçeneklerle satışa sunuldu.

Yeni Civic'in altyapısında, burulma direnci, yol tutuş ve güvenlik gibi konularda iyileşme sağlayan güncellemeler yapılmış. Yeni Civic'in iç mekanında 10.2 inç boyutunda dijital gösterge paneli ve 7 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Sistemde Android Auto ve Apple CarPlay desteği mevcut.

Yenilenen sedanın kaputu altında 1.5 litre VTEC Turbo benzinli ünite mevcut. 182 beygir güç ve 240 Nm tork üreten motor, üzerinde iyileştirmeler yapılan CVT şanzımanla kombine edilmiş.

Donanım detayları gelince eklenecektir.

1635936889445.png

2022-honda-civic-sedan-prototype-122.jpg
2022-honda-civic-sedan-prototype.jpg
2022-Honda-Civic-Sport-First-Look-3.jpg
 

Eski bir Honda Civic kullanıcısı olarak bu tasarımı hiç beğenmedim. Ayrıca fiyatlar da uygun değil. Bence bu tasarım ile yollarda pek görebileceğimiz bir araba olmayacak.
 
o değil de bu arabalar çok yakıyor deniliyor. Bir tanıdığım lpg 6 tl olunca artık bu arabaya binilmez dedi. 1.5 lt. cvt aracı. Ortalamada 15 lt civarında lpg tüketiyor 100 km de.
 
fiyatlarin artik yerli uretim olmamasiyla ilgisi var sanirim. guzel alet olmus. tasarimdaki kaliteyi umarim his olarak artik iceriyede yansitmislardir. fotograflardan guzel gozukuyor.
 
Eski fiyatına % 20 gibi olsa yine bi nebze alınabilirdi ama bu fiyatlarla Ford mondeo kaderini yaşar bu araç.

Yukarda birisi LPG de çok yakıyor demiş, evt haklısın 2 arkadasım geçen yıl sıfır aldı, ikisi de yakıttan şikayetçiler
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Lpg lisine kimse bulaşmaz artık .

1.5 turbo benzinli olanına kimse +400 bin vermez.

Vw 1.5 tsi motorun 6,5 yaktığı karma alemde bu motor düzden 8,5 / 9 larda gezer.
 
Sürücü koltuğundaki asimetri de tasarımın bir parçası mı acaba?.. edit: gölge düşmüş 😅
 
Fiyatlar bu piyasa kosullarinda abarti gelmedi, artik 200 bin bandi degil 300 bine bile dogru düzgün araba kalmadi, orta sinif otomatik C-segmentler 400 bin liradan basliyor, yeni A3'ler mart basinda yanlis hatirlamiyorsam 390 bin liradan basliyordu, simdi 500 bin üstünde baslangic fiyati.
 
2017 yılında yeni kasasını almıştım sıfır olarak , ömrümün yarısını yedi CVT şanzıman skooter gibi vuu vuuu geziyordum ortalarda araba kullanmaktan soğuttu resmen :D özellik ve görünüm olarak güzel araba bence ama hep derim TSI motoru DSG ile kullanan biri kolay kolay araba beğenmez.
 
Bu gidişle 5-6 sene sonra arka çift sis lambalı versiyonunu epeyce göreceğimi düşünüyorum..
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Eski kasasına nazaran çok daha oturaklı bir araç yapmışlar., saçma sapan uzay mekiğini andıran dıştan bakınca uçan arabaya benzeyen tasarımlardan sonra akıllanmış olacaklar sanırım., ben tasarımını beğendim keşke CVT şanzıman yerine adam akıllı tork konvertörlü bir şanzımana geçseler. Apaçi tayfası beğenmez bu aracı..
 

Geri
Üst Alt