Tsi araç için olan spor yay dizel araca takılırsa?


Sertmavi

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
İsim
Furkan
Merhabalar, araştırmalarım sonucu 2. el bir Vogtland marka 3.5 Cm spor yay buldum. Yayın üzerindeki kodu ( HA955143 )  internette ve forumdaki konulardan sorgulattığımda TSI araçlar için olduğunu gördüm. Fakat satan kişi TDI aracında kullanmış.

Sizlere sorum, 1.4 TSI aracım için almayı düşünüyorum ama bu arkadaş bir süre dizel motorda kullandığı için ön yaylarda 1cm basma olmuş mudur? Bana bir zararı olur mu? Yayların üzerindeki kodlar ve yazılardan orjinal gibi durmakta. Fotoğraflarını da aşağı bırakıyorum sahte mi diye bakarsanız çok sevinirim. 

NOT: Kutu orjinal kutusu değil. Öyle bir koliye koymuş satan arkadaş, yani orjinal kutusu diye bir iddia yok. 

WhatsApp Image 2021-08-26 at 16.41.32.jpeg

WhatsApp Image 2021-08-26 at 16.41.33.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dizel araçlar benzinlilere göre biraz daha ağır oldukları için yaylarının farklı olduğunu öğrenmiştim. Tsi için bir yayı dizel araç için taktığımızda beklenenden daha basık olacağını tahmin edebiliriz bunun yanında nekadar sağlıklı olur tartışılır çünkü o yayların bir gerilim kapasitesi ve dirençleri var. Sahibi dizel aracında kullanmış ve birşey olmamış mesela artık şans kader

 
@Tulkas  Evet yaylar benzin için ama sahibi dizel aracında kullanmış. Ben şimdi alıp kendi TSI aracımda kullansam sizce bir problem yaşar mıyım? 

 
@Sertmavi spor yaylarla ilgili benim pek bi bilgim yok forumda mutlaka bu konuyla ilgilenen veya zamanında ilgilenmiş bir hocamız cevap verir inşallah, ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer yaylar iyi durumdaysa yıpranmamışsa problem yaşanacağını hiç sanmıyorum sonuçta doğru olan zaten sizin aracınızda kullanılması. Daha önce dizel araçta kullanılmış olması yayları yıprattı mı zarar verdi mi buna iyi bakılması lazım, naçizane görüşüm.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tam bilgim yok ama şöyle düşünebiliriz benzinli aracın yayı dizel araca takılırsa dizel aracın motor ağırlığını düşünecek olursak aracın önü biraz daha düşebilir yayın zaman içerisinde esneme payını hesaba katarsak yay biraz esnemiş  olabilir zaman senin ön biraz daha düşebilir kullanan arkadaşlar vardır mutlaka…

 
@Sertmavi yay kodlarınız va956241 ha956145 olmalı tdi uyumlu vogtland yaylar bunlardır. Size tavsiyem vogtland yay biraz sert isterseniz eibach alın daha konforlu kullanıcı yorumudur. 

 
@metinkar benzinli fr yayını dizel dsg golfe takarsak ne olur diye de ben ekleyim, mesela arka yaylar aynı kod aynıdır mesela önler farklı 

 
@agacmalzeme  Gönül eibach istiyor ama uygun fiyatlı 2. el bulamadım. Sıfır deseniz zaten fiyatlar 2000tl den kapı açıyor. Bulabilseydim eibach alacaktım. Ama vogtland buldum tek sıkıntı yay TSI uyumlu. Satan kısı TDI aracında kullanmış

 
birisi 1313kg diğeri 1235kg arada var 78kg fark. Bence takılır ancak amortisörleri de değiştirmeniz gerekir. Amortisörlerin çalışma aralığı vardır. Siz kısa yay takarak üstten ve alttan çalışma aralığını daraltıyorsunuz. Sonra ömrü dolmakta olan bir amortisör patlıyor yeni aldığınız standart amortisör olduğundan onun da kısa ömrü oluyor. 

Yay ile beraber amortisör de değiştirin. Amortisör değiştirmeyecekseniz yayı ellemeyin. Aynı zamanda arabanın direksiyon kutusu ve ön takım gibi tüm orkestra bu yaya göre tasarlandığı için kullandıkça başka noktalardan patlak verebilir. Siz görüntü güzel oldu dersiniz ama alttan direksiyon kutusu can çekişebilir.

 
bağımsız süspanyonlu arka yay ile torsiyon süspansiyonlu arka yayın farkı nedir? boyları mı farklı?
 

Geri
Üst Alt