MK7 MOTOR ARIZASI İKAZ LAMBASI


aydinlik1905

Yeni Üye
Katılım
18 Tem 2021
Mesajlar
15
Tepkime puanı
2
İsim
Süleyman
Merhaba arkadaşlar, aracımı yeni aldım, 3 4 gündür sorunsuz biniyordum fakat dün akşam seyir halindeyken birden turuncu motor arıza lambası yandı, kenara çektim sağına soluna falan baktım bir şey yoktu tekrar çalıştırdım arıza lambası yanık şekilde hiç bir sorun yaşamadan eve geldim. şimdi ise aracı yarım kontak açınca motor ikaz lambası yine yanıyor, fakat arabayı çalıştırınca sönüyor ve seyir halindeyken hiç bir arıza lambası yanmıyor,bunun sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi bayramlar

 
Yarım kontak yaptığınızda epc ve motor simgelerinin yanması normal. Çalıştırınca geçmiyorsa problem vardır ve zaten size sesli (klasik uyarı sesi) ikaz edip ekrana uyarı verir. Başınıza gelen problemin birden fazla nedeni olabilir. En basitinden benim kötü yakıt yüzünden ve bir kaç kere rakım yüzünden yanıp yanıp söndüğü olmuştu. Kitapçığınız varsa başlıca nedenleri yazıyor. En iyisi servise gidip verdiği hatayı görmek için aracı kontrol cihazına bağlamalarını rica etmek. Genelde bu işlem için para almıyorlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@zdezen yanıtladığınız için teşekkür ederim, şuan arıza lambası yanmıyor dünkü yanma sebebini görebilirler mi sistemden, bir de söndüğüne göre önemli bir arıza olmasa gerek değil mi ?

 
Upvote 0
@aydinlik1905 Rica ederim. İkaz ışığı söndüğü için basit bir neden olabilir fakat yaşanacaklar öncesi motor size uyarı da veriyor olabilir. Sönmeseydi arıza moduna geçmiş sayabilirdik. Böyle aksaklıklar yaşanabiliyor.

Hatırlatmak gerekirse kırmızı yanıyorsa aracı haraket ettirmemelisiniz, sarı yanıyorsa servise kadar sürebilirsiniz. Basit veya hayati bir problemi ifade edebilen bu uyarıları göz ardı etmemek gerekiyor. Buna dikkat etseniz yeter. Aklıma gelen sebepleri yazıyorum.

  • Akü
  • Buji ve buji kablosu
  • MAF - Hava akış sensörü - Düzensiz rölanti, sarsılma, gaz tepkisizliği zayıf hızlanma, çiğ bensiz kokusu, tüketiminizi kontroledin.
  • Lambda - Oksijen sensörü - Motor performansı azalır, zengin yakıt karışacağı için tüketim artar. Tüketiminizi kontrol edin.
  • Yakıt Kapağı - Tam kapanmamışsa uyarı verebilir
  • EGR Valfi - Gaz devridaimi yapan parça
  • Termostat - Hararet durumunu kontrol edebilirsiniz
  • Enjektörler - Depodaki tortular, pislikler tıkayabiliyor.
  • Kötü Yakıt 

Kayıtlar ECU'da mı saklanıyor bilmiyorum bilen arkadaşlar düzeltsin, siz silmediğiniz/sildirmediğiniz sürece kayıtlar geçmişe yönelik saklanır ve bu kayıtlar çok detaylı bir şekilde tutulur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
9999 tane sebep olabilir, arızanızı okumanız lazım. Arıza arka planda devam ediyorsa 3. yanışından sonra motor arıza sürekli yanık kalacaktır.

 
Upvote 0
@aydinlik1905 hocam motor arıza yandıysa yalandan yanmaz servise yada tanıdık varsa dışarda biyere bilgisayara bağlatın arızayı görün. Bende de aynı şekilde yandı söndü ikinciye yandı bağlattım buji hatası çıktı 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt