0 km Aracın Bagaj Kapağında Sök-Tak/Ayar - Impression Golf


Atesci

Üye
Katılım
8 Tem 2021
Mesajlar
264
Tepkime puanı
467
Konum
İstanbul
İsim
Umut
Herkese selamlar . Sizlere yaşadığım bi olayı aktarmak aynı zamanda fikrinize danışmak istiyorum . 7 Temmuzda 0 olarak yetkili bayii'den teslim aldığım golf 8 aracımı 8 temmuzda istanbulda bi kurumsal tse onaylı ekspertiz firmasına götürdüm . Bagaj kapağının 4 vidalasından 3ünde oynama(birinde çok ciddi boya kalkması var diğerleri nispeten belli olmuyor.), birindeyse hiçbir şekilde oynama yok. Ekspertiz firması parçanın orjinal olduğunu, ancak fabrikasyon olarak bagaj kapağına ayar yaptığını iletti ve buna istinaden aracı aldığım bayiiden, bu parçanın orjinal parça olduğunu, fabrikasyon ayar yapıldığına dair bir kağıt almam gerektiğini söyledi. Bende doğal olarak soluğu bayide aldım. Vidadaki boya atığını ve fabrikasyon bi ayarın yapılmış olduğunu kabul ettiler ancak herhangi bir kağıt veremeyeceklerini ilettiler. 

Ben yarın bir gün bu aracı satmaya kalktığımda, bu 3 vidadaki oynaması ekspertizde sorun çıkaracak mıdır fiyatı düşecek midir? Benim için 0 aldığım araçta ayar işleminin olması hiçbir şey ifade etmiyor yamuk gelmesinden iyidir :)  . Ancak dediğim gibi elbet bir gün bu arabayı satacağım ben. Daha önce benzer şeyle karşılaşan arkadaşlar oldu mu ? Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim . Ben bayiden kağıt alamasam bile 80kmde ve teslim tarihinden 24 saat içinde ekspertiz raporu aldığım için bir nebze şanslı hissediyorum. Araç alacak arkadaşların mutlaka DİREK ekspertize, ekspertiz olmasa bile teslim aldığında gözle kontrol etmesini kesinlikle tavsiye ederim.

-görseller yarın eklenecektir

 
İst. Tamaş dan alınan araclarda mı sorun var ?

Aynı durum icin (bagaj+ön kaput) bu hikayenin aynısı bende var (,tamaş 2018 ocak cıkışlı araç)

Ben aracımı mezara götüreceğim icin dert etmiyorum artık. 

 
Upvote 0

@Atesci sorun olmaz zaten sök tak yazamazlar. Çünkü sök tak olması için tüm vidalarda iz olması gerekir parçanın tamamen gövdeden ayrılması için. Bir tane bile vidada iz yoksa o sök tak değildir ayır yapılmış anlamına gelir. Yani sadece ayar yazabilirler. Belli ki sizin bagaj kapağı sökülmemiş sadece ayar yapılmış. Bunu fabrika da yapmış olabilir servis de. Çünkü çoğu golflerde bagaj kapağı ayarsız oluyor. Gündelik hayatta dikkatli bakarsanız çogu  golfte ayarsızlık var özellikle bagajda.

 
Upvote 0
Iyi bir expertiz parca seri numaralarindan o parcanin orjinal mi yoksa degisim mi oldugunu anlar butun vidalarda boya izi olsa dahi.

 
Upvote 0
bir civatanın orjinal kalması iyi. Aldığın bayi dava açacağını vs. düşünmüş olabilir. Dava açmayacağını sadece satarken problem olmaması için beyan niteliğinde aldığını yetkili müdürlere vs. anlatırsan derdini yardımcı olur. Alt personel geçiştirir problemi. hatta ve hatta ilk servisinde biraz indirim iste %20-;%30 indirim versinler. Biraz ağlamak lazım.

 
Upvote 0
Benim 7.5 golfümü satarken tarcanlar da aynı şekilde bagajda oynama var dedi ama bu sökülüp takıldığı anlamına gelmiyor vag grubunda sıklıkla karşılaşıyoruz fabrika ayar yapmak için böyle bir şey yaptığını söyledi. Alıcı da hiçbir şekilde sorun çıkarmadı zaten. O yüzden dert etmeyin bu sebepten dolayı almayan da almasın zaten.
 
Upvote 0
Bende aracımı 2020 de ilk sahibinden almıştım. (2014 golf 7)Aynı durumla karşılaştım.
Exper arkadaş Vw yetkili servisinden tanıdığım için bilgisine güvenip sorun etmedim.
Bana söylediği golf 7 lerde anten olmadığından arka camdaki rezistanslar anten görevi görüyor. Bağlantı kablolarına müdahale etmek için bagaj kapak vidalarını gevşetip işlem yapılabiliyor demişti.Yanlış veya doğru bu şekilde bilgi vermişti.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt