Aracın ABS devreye girmiş gibi tepki vermesi


okayokay

Yeni Üye
Katılım
26 May 2020
Mesajlar
27
Tepkime puanı
12
İsim
Okay
Herkese merhaba. Bugün trafikte kırmızıda durdum ve start-stop devreye girdi tekrar kalkmaya çalıştıgımda sanki gaza değil frene basıyorum da ABS devreye giriyor gibi oldu tak tak diye. Yağmur yağmıştı yerler ıslaktı ve çok hafif bi yokuştu. Sebebi ne olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim

 
@ogzogz Gaza bastığımda ABS devreye girmiş gıbı tepki vermesi sistemin doğru çalışmasını gösteriyor o zaman doğru mudur hocam?
Evet, doğrudur. Yine de takip edin, benzer durumlarda aynı durumu yaşıyor musunuz ya da anlık bir durumla mı karşılaşmış oldunuz. 

Ciddi bir sorun vs. olma durumunda ikaz lambaları sönmemek üzere yanacaktır. 

Muhtemelen siz bu durumu yaşadığınız anda göstergede ESP uyarı ışığı anlık yanıp sönmüştür. Farketmemişsinizdir.

Bir daha böyle bir durumda göstergede ESP ışığı yanıp sönüyor mu takip edin.

ESP ışığı herhangi bir teker diğerlerinden farklı tepki veriyorsa (zemin nedeni ile örneğin kayma durumunda) ESP ışığı yanıp sönecektir.

Sistem müdahaleyi bırakınca uyarı lambasını göremezsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@ogzogz olayı yaşadığımda ekrana hiç bakmadım ne olduğunu anlamaya çalışırken haklısınız. Dediğiniz gibi Belkı de ışık yandı söndü. Bir daha böyle bı durum olursa dikkat etmeye çalışırım teşekkür ederim 

 
Upvote 0
@okayokay Araçta her esp ışığın yandığında da abs müdahele etmez ne zamanki sensörler aracın normal durumundan farklı bir ağırlık transferi yada teker dönüşü hesaplarsa o zaman frenlemeye yada gaz kesmeye başlar. Esp ve asr nin tam anlamı ile nasıl çalıştığını anlamak istiyorsanız aracı boş, geniş ve güvenli bir yolda deyim yerindeyse yanlatmanız gerekli o zaman yaparak-yaşayarak öğrenme gerçekleşir ve sistemin nasıl çalıştığını gözlemleme şansınız olur. Ama dediğim gibi daha önce denemediyseniz dikkatli olmanız gerekli yada yapan bi arkadaş varsa yanına oturup izleyiniz :)  . Güvenli sürüşler dilerim.

 
Upvote 0
Arabada ağırlık olması pati çekmesini azaltacaktır onunla ilgili olduğunu zannetmem. Fakat aracın arka tarafına oturanlar daha ağırdır aracın ön kısmında arkaya göre daha az ağırlık olduğundan ön taraf biraz kalkacaktır yokuş ve ıslak zeminde iseniz araç patinaja düşebilir bundan dolayıda asr devreye girebilir.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt